Mogulul tech multimilionar Bryan Johnson, în vârstă de 47 de ani, a ajuns în atenția publicului datorită obsesiei sale pentru stoparea și inversarea procesului de îmbătrânire. Johnson și-a câștigat averea din sistemul său de plăți mobile și online, Braintree, care a achiziționat Venmo în 2012. PayPal a cumpărat Venmo în același an.
Conform Fortune, în 2023, averea lui Johnson era estimată la aproximativ 400 de milioane de dolari. În urmă cu câteva luni, s-a aflat că milionarul folosea o metodă neobișnuită pentru a-și prelungi viața: făcea transfuzii cu plasma fiului său în vârstă de 17 ani și a unui donator tânăr anonim.
A cheltuit milioane de dolari pe tratamente
Obsedat de ideea de a arăta mereu tânăr, Bryan Johnson a lansat inițiativa sa personală, Project Blueprint, în 2021, având ca scop „combaterea entropiei prin menținerea tinereții perpetue” și „încetinirea maximă a ritmului de îmbătrânire și inversarea procesului de îmbătrânire”.
De atunci, a cheltuit milioane pe tratamente neobișnuite, inclusiv o transfuzie de plasmă primită de la fiul său, Talmage, pe atunci în vârstă de 17 ani, în 2023, dar și oferind o parte din sângele său tatălui său, Richard.
View this post on Instagram
În weekend, Johnson a răspuns la o întrebare pe care probabil o primește frecvent: „Au existat terapii care au mers prost?”
Slăbitul îl transformase în „zombie”
El a explicat că, la începutul călătoriei sale, s-a pus un accent deosebit pe „restricția calorică,” reducând consumul zilnic de calorii de la 2.500 la 1.950.
„Ca rezultat, am devenit foarte slab și am pierdut mult din grăsime — mai ales de pe față. Indicatorii mei biologici se îmbunătățeau, dar arătam emaciat (n.r. slăbire pronunțată care apare spre sfârșitul bolilor de lungă durată). Oamenii credeau că sunt pe punctul de a muri”, a povestit el cum ajunsese să arate precum un „zombie”.
Asta l-a făcut pe Johnson să realizeze că grăsimea facială „este destul de importantă pentru modul în care oamenii percep tinerețea” așa că el și echipa sa de specialiști au implementat ceva numit „Proiectul Baby Face” pentru a găsi o soluție la această problemă evidentă.
Și-a injectat grăsime în față, dar a ajuns desfigurat
„Am selectat o primă terapie: injectarea unei matrice extracelulare derivată din grăsime pentru a restaura volumul prin stimularea creșterii naturale a grăsimii din corp. Este posibil să folosești propria grăsime corporală pentru asta, dar problema era că nu aveam suficientă grăsime în corp pentru a o extrage, așa că am folosit un donator”, a explicat el.
După ce grăsimea donatorului a fost injectată în fața sa, lucrurile au început însă să meargă prost.
„Imediat după injecții, fața mea a început să se umfle. Și apoi a devenit din ce în ce mai rău, până când nici măcar nu mai puteam vedea. A fost o reacție alergică severă”, a scris el, împărtășind fotografii cu fața sa extrem de umflată.
Fața și-a revenit „la normal” după o săptămână
Potrivit lui Johnson, fața sa a revenit „la normal” după șapte zile, apoi a continuat să ajusteze tratamentul pentru următoarea încercare.
View this post on Instagram
În octombrie, Johnson a trecut prin ceea ce el a numit un „schimb total de plasmă” sau TPE, în cadrul căruia i-a fost eliminată toată plasma din corp și înlocuită cu albumină. El a explicat că, spre deosebire de anul trecut, a făcut acest proces fără ajutorul „băiatului său de sânge”, fiul său, Talmage.
A făcut o nouă transfuzie de plasmă
„Operatorul, care face TPE de 9 ani, a spus că plasma mea este cea mai curată pe care a văzut-o vreodată. De departe. Nu se putea opri din a o admira”, a declarat Johnson.
„Când am terminat, nu s-a putut decide să o arunce. Își imagina tot binele pe care l-ar putea face în lume”.
În weekend, Johnson a apărut și la marele meci al lui Jake Paul împotriva lui Mike Tyson în Texas, unde Paul i-a spus că este fan al paginii de Instagram a lui Johnson și că ar trebui să se întâlnească, deoarece are niște „idei” pentru antreprenorul tech.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook
- Medicament retras de urgență din farmacii. Poate provoca efecte secundare grave
- Vreme crâncenă în ziua alegerilor. Estimările ANM pentru duminică
- Medic, despre importanța VITAMINEI D în organism: Ne protejează de cancer, diabet și depresie
- Ministerul Muncii îi liniștește pe români. Nu sunt probleme cu banii pentru pensii
- Rusia ATACĂ România?! Putin nu mai blufează: România este o țintă militară
- Asia Express, Proba care a făcut pe Anca Țurcașiu să țipe de frică:„Să mor eu dacă pot să facă asta! Nu pot...
- Grecia respinge afirmația Turciei despre „minoritatea turcă”. Noi surse de tensiuni în Mediterană
- Ultima apariție a Ronei Hartner. Își pregătise deja locul de veci
- Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
- Prăjitura Albă ca Zăpada - Rețetă tradițională și delicioasă pentru foi Albă ca Zăpada perfecte
- Cei mai carismatici jurați MasterChef de-a lungul timpului