Simona Ionescu / Redactor Șef

Vrei să ai energie toată ziua? Obiceiuri toxice care te lasă fără vlagă

Vrei să ai energie toată ziua? Obiceiuri toxice care te lasă fără vlagă
Mulți dintre noi am deprins obiceiuri ”proaste” în ultimii ani. Sunt toxice, spun specialiștii și îți strică toată ziua. Oamenii de succes au o rutină clară de la care nu abat.

Obiceiurile toxice au apărut în ultimii ani. Primul lucru pe care îl facem dimineața este să întindem pâna după telefonul mobil. Nu e bine, spun specialiștii. Vei fi obosit și fără vlagă toată ziua.

Obiceiuri toxice care îți strică ziua

Obiceiurile toxice vă lasă fără vlagă toată ziua. Pierzi 5-10 minute cu notificările de pe Facebook sau mesajele de pe Whatsapp, apoi pornești lent spre baie?

Te trezești greu și primul lucru pe care îl faci e să iei telefonul de pe noptieră.

Psihologii spun că e cel mai prost mod de a-ți începe ziua și rețeta sigură pentru ca următoarele ore să fie un chin, scrie evz.ro.

Oamenii de succes au o rutină clară de la care nu abat nici în zilele săptămânii, nici în cele de weekend.

Obiceiuri toxice. Dormi cu telefonul pe noptieră

Dacă ultimul lucru pe care îl vezi înainte de a adormi e ecranul telefonului tău, creierul nu se poate odihni corespunzător.

”Când primul lucru pe care îl faci dimineața e să-ți verifici telefonul, e ca și cum ai invita 100 de străini guralivi la tine în dormitor înainte să fi făcut duș, să te fi spălat pe dinți sau să-ți fi aranjat părul.”

În cartea sa,  „Gândește ca un călugăr”, autorul britanic Jay Shetty vorbește despre importanța primelor minute de după ce deschizi ochii.

Dincolo de potențialul pericol al undelor electromagnetice emise de telefon, dormitul cu telefonul lângă cap, mai ales dacă nu este dat pe silențios, îți menține creierul alert cu gândul la sarcini, conversații și notificări.

Majoritatea oamenilor spun că nu pot renunța la telefon pentru că au nevoie de alarmă. Însă pentru alarmă există astăzi ceasuri digitale, pe care poți încărca sunete plăcute care să te trezească la primele ore.

Dacă e posibil, lasă telefonul pe modul avion – sau închis – pe hol sau în altă cameră cu cel puțin jumătate de ceas înainte de ora de culcare.

Alocă ultimele minute de dinainte de somn unei lecturi ușoare (romanele de suspans te vor menține alert).  Vei adormi mai ușor, te vei trezi mai odihnit.

Obiceiurile toxice vă lasă fără vlagă toată ziua

Obiceiuri toxice. Te trezești prea târziu

Pentru a câștiga câteva minute în plus de somn, îți setezi alarma cât mai târziu posibil. Apoi, te grăbești să te speli, să-ți bei cafeaua, alergi spre locul de muncă sau sari peste micul dejun.

„Nu poți face lucruri însemnate și cu grijă dacă trebuie să te grăbești. Când îți începi dimineața cu multă presiune și mult stres, îți programezi corpul să opereze în același fel pentru tot restul zilei”, spune Jay Shetty.

Cei mai de succes oameni de afaceri din lume au înțeles asta. Tim Cock, CEO-ul Apple își începe ziua la 3:45 dimineața, iar Michelle Obama la 4:30.

Nu trebuie să te trezești cu noaptea în cap pentru a avea o zi mai productivă.

Dar dacă reușești să aloci în fiecare dimineață, înainte de a pleca de acasă, timp suficient pentru a face câteva exerciții fizice de înviorare, a-ți savura micul dejun, a face ordine și a medita, corpul se va pune în mișcare în ritmul său natural.

Pune ceasul să sune cu jumătate de oră mai devreme în fiecare dimineață. Asta nu înseamnă să dormi mai puțin. 7-8 ore de somn pe noapte sunt obligatorii pentru sănătatea mentală.

Străduiește-te să te culci cu 30 de minute mai devreme seara și să adormi, în general, la aceeași oră. Vei câștiga timp dimineața și îți vei forma o rutină pentru un somn sănătos.

Obiceiuri toxice. Amâni sarcinile dificile

Avem tendința de a amâna momentul în care ne mobilizăm pentru a ne confrunta cu sarcinile neplăcute. Indiferent că vorbim de spălatul vaselor sau proiectele complexe de la birou, preferăm să le amânăm.

Este o greșeală care, în final, ne costă timp, ne provoacă stres și ne face să nu dăm randament.

Dimineața e perioada naturală a zilei când corpul are cea mai mare cantitate de energie. Apucă-te de sarcinile dificile prima oară, și lasă pentru finalul zilei proiectele sau sarcinile ușor de rezolvat.

Altfel, pe lângă faptul că se vor aduna, vei sta încontinuu stresat cu gândul la mormanul de activități neplăcute de care trebuie să te apuci. Asta îți va provoca surmenajul fizic și emoțional.

Rutinele sănătoase de dimineață au abilitatea de a crește nivelul de energie, de productivitate și de a schimba starea de spirit în care se desfășoară zilele noastre de lucru.

Cine este Jay Shetty

Jay Shetty (33 de ani) este este un autor britanic, fost călugăr și antrenor special.

În calitate de gazdă a podcastului On Purpose, invitații săi au inclus mari vedete Alicia Keys, Khloe Kardashian și Kobe Bryant, rezultând 64 de milioane de descărcări.


Horoscop Minerva – 15 februarie. Vom avea inundații

Studiu. Există o legătură puternică între stres, somn și moartea prematură

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre