Simona Ionescu / Redactor Șef

Piperul ţine intestinele sănătoase şi curăţă bila de toxine

Piperul ţine intestinele sănătoase şi curăţă bila de toxine

Nu se pune piper la ceai și la cafea. În rest, orice gospodină condimentează preparatele cu piper negru. Puțin știu că piperul negru are efect antioxidant si antibacterian, menţinând starea de sănătate a tractului digestive.

Piperul, ţine intestinele sănătoase şi curăţă bila de toxine

Cel mai popular condiment din lume are proprietăţi digestive, anti-reumatice şi contribuie la tratarea gastroenteritelor, a bronşitei şi stimulează libidoul.

Piperul contribuie la tratarea dispepsiei,tulburare de digestiei, şi a simptomelor acesteia: balonare, flatulenţe, eructaţie.

Piperina, principalul activ din piper, excită enzimele digestive, facilitează asimilarea proteinelor, lipidelor şi a unor glucide furnizate de alimentaţie. Încearcă să foloseşti mai mult piper în felurile de mâncare preparate.

Piperul negru, beneficii

  • Avantajul piperinei, o substanţă care se găseşte în piper, este următorul: stimulează producţia bilei, îi permite acesteia să se debaraseze de toxine. Piperul negru stimulează papilele gustative care trimit o comandă stomacului să crească secretia de acid clorhidric, îmbunătăţind astfel digestia.
  • Acidul clorhidric este util pentru digestia proteinelor şi a altor componente alimentare din stomac. Atunci când în organism producţia de acid clorhidric este insuficientă, produsele alimentare pot rămâne o perioadă mai lungă în stomac, ceea ce determină apariţia de arsuri sau indigestii.
  • Creşte producţia de salivă. Piperul începe prin a separa unii compuşi din alimentele pe care le-am consumat pentru a le face mai uşor de asimilat de organism şi ne protejează dinţii reducând aciditatea din mediul bucal. Chavicina, o răşină picantă prezentă în piper, posedă proprietatea de a creşte producţia de salivă.

Piperul negru, tratează cu succes bronşita, laringita şi gripa

  • Piperul facilitează eliminarea mucozităţilor şi posedă o acţiune dezinfectantă şi antalgică locală. De aceea, este ideal împotriva afecţiunilor specifice iernii: bronşită, laringită sau gripă. În 25 cl de apă clocotită lasă la infuzat 20 de seminţe de piper şi doi căţei de usturoi. Îndulceşte totul cu puţină miere. De consumat de trei ori pe zi în caz de laringită.
  • Stimulează libidoul. Piperul are o acţiune afrodiziacă, această acţiune datorându-se proprietăţilor tonifiante şi acţiunii vasodilatatoare. Pentru seri mai plăcute, piperează-ţi felurile de mâncare.
  • Luptă împotriva gastritei. Suferi în mod frecvent de tulburări intestinale şi gastroenterită? Piperul este un antibiotic şi un antiparazitar intestinal care permite reducerea fermentării.
  • Este un bun diuretic. Piperul ajută organismul să elimine toxinele deoarece posedă proprietăţi diuretice. Provoacă dilatarea arterei renale, ceea ce înseamnă că sporeşte producţia de urină. Această proprietate detoxifiantă este amplificată de un alt proces. Piperul sporeşte calibrul vaselor sanguine de la suprafaţa pielii, ceea ce are un efect diaforic.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre