Simona Ionescu / Redactor Șef

Porumbul, elixirul tinereţii!

Porumbul, elixirul tinereţii!
Oare de câte ori am rămas surprinşi de sănătatea celor care au trăit la ţară? Mediul sănătos îi menţin pe bunicii noştri, mereu tineri!

Dar în mod deosebit tinerețea vine și din porumbul pe care-l mănâncă frecvent oamenii de la țară, sub diferite forme. Acesta conţine multe hidrocarburi, amidon, foarte multe vitamine din grupa B, vitamina E, fier, fosfor, magneziu, zinc şi potasiu.

Magneziul, prezent în cantităţi mari, este de fapt, elixirul tinereţii, ne spun cercetatorii. Acesta ne fereşte de bolile specifice îmbătrânirii. Mai mult, porumbul are efect şi împotriva stresului, dar contribuie şi la sănătatea muşchilor, a inimii şi asupra producţiei de globule roşii. 150 de grame de porumb acoperă aproximativ 25 % din cantitatea necesară de vitamina B pentru un adult, ne mai informează specialiştii.

Porumbul conţine, de asemenea, un anti-oxidant de frunte: Vitamina E, care ne protejează împotriva artritei. Și mai are un rol important în alimentaţie! Nu îngraşă și nu conține gluten, deci puteţi înlocui pâinea cu mămăligă, dar în aceeași cantitate!

 

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre