Ca să convingeți de „abundența” de vitamine și beneficii ce le conțin frunzele de rucola, vă prezentăm beneficiile acestei plante. Iată care sunt beneficiile consumului de rucola. Este săracă din punct de vedere caloric, însă bogată în vitaminele A și C.
Conține fibre și sulforafan (o substanță cunoscută pentru proprietățile sale anti-cancerigene). De asemenea, sulforafanul este un stimulator important pentru enzimele ce determină detoxifierea naturală a organismului. Rucola este și o sursă bogată de calciu, fier, mangan, potasiu și acid folic, necesar menținerii sănătății oaselor.
Luptă cu succes împotriva ulcerului – este o alternativa sigură și naturală, tratamentului împotriva afecțiunilor stomacului. Reduce secreția acidă a acestuia și mediază activitatea hormonală pentru remedierea ulcerului.
Rucola are beneficii multiple. Susține digestia
Este bogată în nutrienți activi, care susțin digestia. O cană cu frunze de rucola consumata în timpul meselor, ajută tranzitul intestinal. Rucola, cu gustul său aspru, este conoscută ca susținator al ficatului și al plămânilor.
Conține foarte puțini carbohidrați. Este bogată în beta-caroten (vitamina A) și scade riscul de cataractă. Semințele de rucola sunt folosite de secole pentru proprietățile afrodisiace. Din rucola se pot găti numeroase salate, foarte proaspete, revigorante și sănătoase. O variantă ar fi să stropiți frunzele de rucola cu zeamă de lămâie, să adăugați măsline, roșii și brânză sau cașcaval și să stopiți ingredientele cu puțin ulei de măsline extravirgin și oțet balsamic la dorință.
Tot din rucola puteți găti o salată folosind: ciuperci, oțet balsamic, rucola, ardei iute, parmezan, semințe de floarea soarelui, ulei de măsline și roșii. Sau o a treia variantă ar fi: rucola, castraveți (rondele), morcov (dat prin răzătoare), semințe de susan și ulei de măsline. Rețete sunt foarte multe, cert este că toate vin să valorifice beneficiile consumului acestor frunze.
Foto: Facebook
Trei metode eficiente pentru a scăpa de ticuri
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook