Simona Ionescu / Redactor Șef

S-a aflat de unde vine prostia. Un studiu științific arată ce alimente te transformă în prost

S-a aflat de unde vine prostia. Un studiu științific arată ce alimente te transformă în prost
În cazul în care cineva se întreba, s-a aflat în sfârșit de unde vine prostia. Conform unui studiu, anumite alimente te transformă în prost.

Un studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea din California de Sud a arătat în sfârșit de unde vine prostia. Conform cercetătorilor, anumite alimente te pot transforma într-un prost. Studiul a fost făcut pe șoareci și  a fost publicat în jurnalul Frontiers in Neuroscience. Acesta arată că dieta poate avea un impact mult mai important asupra sănătății și dezvoltării neurologice decât se credea până acum. 

Efectele observate de cercetători au făcut astfel lumină în ceea ce privește dieta occidentală, iar lucrurile nu stau deloc bine. Se pare că dieta are o influență definitorie în ceea ce privește prostia, iar anumite alimente pot face un rău mult mai mare decât creșterea în greutate. 

De unde vine prostia. Grăsimea și zaharurile o favorizează 

Cercetătorii au făcut studii pe șoareci, pe care i-au hrănit cu zaharuri și grăsimi. Ei au văzut că acest stil alimentar în primele etape ale vieții, importante pentru dezvoltare, conduce la o memorie mai slabă, un nivel mai mare de anxietate și la probleme cognitive. Iar aceste efecte se produc indiferent dacă este afectată sau nu și greutatea. Deci practic, mâncarea te poate face prost. 

Specialiștii au descoperit că o dietă bogată în calorii și grăsimi poate conduce la o memorie mai slabă, anxietate crescută și alte probleme cognitive. În urma studiului, s-a observat că șoarecii hrăniți cu o dietă occidentală în timpul primelor etape ale vieții, foarte importante pentru dezvoltare, sufereau de o anxietate mai accentuată și funcții ale memoriei mai slabe, indiferent de greutatea lor.

În plus, dieta a dus la apariția comportamentelor similare dependenței, șoarecii tânjind după alimentele bogate în grăsimi și zahăr. Mai mult, cercetătorii au observat la subiecți și tendința de izolare și de a nu mai socializa atât de mult.

Alimente pe care niciodată nu trebuie să le speli. Faci această greșeală?

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre