Nu toate gelurile de duș și săpunurile folosite se potrivesc cu pielea, de aceea cel mai indicat ar fi să le folosiți pe cele naturale. Rețetele sunt simplu de făcut și veți fi foarte mulțumiți de rezultatul final.
Săpunul cu pătrunjel reduce petele și îndepărtează celulele moarte
Un săpun excelent, folosit de pe vremea bunicii este cel cu pătrunjel, care îndepărtează celulele moarte și reduce petele, menține colagenul și elastina și reduce riscul formării de riduri sau pungi sub ochi.
Pentru a obține acest săpun, aveți nevoie de următoarele ingrediente: ½ cană cu infuzie de ceai verde, ½ cană cu infuzie de pătrunjel, două linguri cu lapte praf, două linguri cu fulgi de ovăz, două linguri cu miere și șase linguri cu săpun cu glicerină. Infuziile se prepare din două linguri cu planta la o jumătate de cană cu apă fierbinte.
Săpunul cu pătrunjel nu se amestecă cu apă!
Încălziți plantele până la o temperatură suportabilă, apoi se amestecă cu laptele praf, ovăzul și mierea, folosind doar o spatulă de lemn. Topiți săpunul cu glicerină, iar după ce acesta devine lichid luați vasul de pe foc și adăugați celelalte ingrediente.
Lăsați la răcit și puneți apoi produsul în forme, unde va sta până se va solidifica. Se folosește de patru ori pe săptămână pentru eficiență maximă. Se masează fața în zona cu probleme, se lasă să acționeze cinci minute, apoi se clătește cu apă rece. Săpunul cu pătrunjel nu se amestecă cu apă.
Săpunul cu portocale sau lămâie echilibrează PH-ul natural al pielii
Pentru a echilibra PH-ul natural al pielii, utilizați săpunurile cu fructe. Excelent este cel cu portocale, care se prepară după o rețetă simplă. Puneți la topit câteva bucățele de săpun cu glicerină.
Adăugați esență de portocale dar și o lingură cu coajă de portocale cât mai fin răzuită. Se va turna în forme și se lasă la uscat până devine solid. Scoateți din forme și lăsați la uscat pentru câteva zile. Săpunul de lămâie are același mod de preparare, doar că în loc de esență de portocale se folosește esența de lămâie.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook