Simona Ionescu / Redactor Șef

Alexandru Sautner de la „Chef la cuțite 2024” se laudă cu cea mai bună friptură de miel. Secretul rețetei lui

Alexandru Sautner de la „Chef la cuțite 2024” se laudă cu cea mai bună friptură de miel. Secretul rețetei lui
Masa de Paște parcă n-ar mai fi la fel dacă la loc de cinste nu se afla delicioasă friptură de miel. Azi apucați-vă de treabă, fiindcă carnea trebuie să stea la marinat. Încercați anul acesta și rețeta chefului Alexandru Sautner de la Chefi la cuțite 2024, care a dezvăluit câteva dintre secretele sale.

Unul dintre jurații de la Chefi la cuțite 2024, chef Alexandru Sautner le-a dezvăluit prietenilor din online secretul celei mai gustoase fripturi de miel. Iată rețeta pe care gospodinele o vor iubi.

Pentru că numărăm orele până când vom fi alături de familie și prieteni la masa de Paște, rețeta unei fripturi de miel care se topește în gura e tot ce aveți nevoie pentru a fi la înălțime. Pe contul său de socializare, chef Alexandru Sautner le-a dezvăluit prietenilor câteva dintre secretele sale.

Marinați carnea cu 12 ore înainte de a o pregăti

„Astăzi pregătim friptura de miel. Am marinat această carne de miel cu 12 ore înainte. Vin alb, vin roșu, rozmarin, cimbrișor, foaie de dafin și usturoi, după cum vedeți. Eu nu am tăiat absolut deloc grăsimea de pe ea. Pentru că fără grăsime devine prea fadă și se usucă”, a arătat chef Alexandru cum face marinata.

După 12 ore a pregătit carnea pentru băgat în cuptor. „O să încep să îi pun câțiva căței de usturoi. Eu nu pun altceva decât sare și ulei. Pun puțin piper, câteva boabe. Și la început eu adaug un pahar cu apă. Și la cuptor cu ea”, a spus Alexandru Sautner. Tava a acoperit-o cu folie de aluminiu.

Se ține la cuptor o oră

@alexandrusautner

Așa fac eu friptura de miel, iar acum o poți face și tu la fel! 🤤 #chefsautner #fripturamiel #paste #asaseface

♬ sunet original – Alexandru Sautner

Potrivit bucătarului, friptura se lasă o oră și atunci „începe să-și lase toată savoarea”. „Adăugăm puțin vin alb. Încă o oră la cuptor. Tăiem usturoiul și îl punem peste el. Și acum la cuptor pentru încă 15 minute. Sunt foarte mulțumit de rezultat. Sper să vă iasă cel puțin la fel de bună ca a noastră”, a menționat chef Alexandru Sautner.

Beneficii ale consumului cărnii de miel

Mielul este bogat în proteine, o porție conținând 15 g proteine, adică aproape o treime din doza zilnică recomandată pentru adulți. O dietă bogată în proteine este ideală pentru sportivi, persoanele care caută să slăbească și persoanele care se recuperează după o intervenție chirurgicală sau o accidentare. Carnea de miel conține fier, vitamina B12, seleniu, niacina, fosfor și zinc, nutrienți importanți pentru funcțiile vitale ale organismului, inclusiv pentru susținerea sistemului imunitar, gestionarea colesterolului și sănătatea oaselor.

Mielul are grăsimi sănătoase

Grăsimile mononesaturate ajută la reducerea nivelului de colesterol „rău” din sânge, reducând riscul de boli de inimă și de accident vascular cerebral. Grăsimile mononesaturate au, de asemenea, vitamina E, un antioxidant. Mielul este bogat în acid linoleic conjugat (CLA). S-a demonstrat că acest acid natural reduce masa de grăsime corporală. În cantități moderate, ar putea fi util pentru pierderea sau gestionarea greutății. Dar cantitățile mari pot avea efecte negative asupra sănătății metabolice.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre