Simona Ionescu / Redactor Șef

Sfaturi pentru a dormi ca un copil

Sfaturi pentru a dormi ca un copil
Știm cu toții că somnul este vital pentru a funcționa la cel mai înalt nivel, dar uneori un amestec de nopți târzii, prea multă tehnologie și obiceiuri greșite de somn îngreunează ca niciodată realizarea celor 8 ore atât de importante (dar deseori evazive) de odihnă.

Sfaturi pentru a dormi ca un copil. Experții dezvăluie câțiva pași simpli și practici care vă vor face dimineața mai luminoasă, zilele mai productive și somnul cu adevărat odihnitor.

Exercițiu

O plimbare seara este un antidot absolut perfect pentru o minte care încă zumzăie cu gândul la evenimentele zilei. Deconectați-vă de la căști, nu mențineți un ritm alert și bucurați-vă de priveliștea și sunetele din natură.

Formați-vă o rutină

Când parcurgem un anumit traseu în fiecare zi, o facem aproape fără să ne gândim. Același concept se aplică și orei de culcare: indiferent cât de simplă sau complicată este rutina noastră , mintea va ajunge să știe că aceste acțiuni repetate semnalează somnul.

Alegeți poziția potrivită de dormit

Dacă dormiți pe lateral, încercați să dormiți pe partea stângă, nu pe partea dreaptă. Acest lucru vă va îmbunătăți digestia și fluxul sanguin. Dormitul pe spate poate provoca probleme cu sforăitul, deoarece gravitația îți trage limba în fundul gâtului. Nu este recomandat persoanelor care suferă de apnee în somn.

Dormitul pe burtă nu este cea mai bună idee și este considerat pe scară largă ca fiind cea mai proastă poziție de dormit. Aplatizează curba naturală a coloanei vertebrale, ceea ce poate duce la dureri de spate.

Dormind toată noaptea cu capul întors într-o parte, ți se încordează și gâtul. Dacă aceasta este poziția voastră preferată, încercați să utilizați perne pentru a vă antrena treptat corpul să doarmă pe o parte.

Citește

Cine îți vine în minte când auzi cuvântul „succes”? Bill Gates? Jeff Bezos? Ok, deci visele tale ar putea fi mai modeste decât ale lor (sau poate nu, cine știe?). Dar, singurul lucru pe care acești indivizi îl au în comun, în afară de înălțimile amețitoare ale succesului profesional, este că au citit înainte să meargă la culcare.

Procesul mental necesar pentru a ne distrage mintea de la preocupările zilnice la preocupările legate de caracter este o componentă cheie a odihnei, dar și a succesului.

Dezvăluirile incendiare ale Mariei Dragomiroiu. Nu ratați emisiunea lui Fuego

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre