Simona Ionescu / Redactor Șef

Sfaturi prețioase de la Sonia Argint. Cum elimină vedeta chimicalele din fructe și legume

Sfaturi prețioase de la Sonia Argint. Cum elimină vedeta chimicalele din fructe și legume
Fructele și legumele pe care le consumăm azi nu mai sunt la fel de curate precum cee de pe vremea bunicilor noștri. Noua agricultură implică pesticide și îngrășăminte chimice. În plus pentru transportul legumelor și fructelor din altă țară, se folosesc alte chimicale, menite să le conserve cât mai îndelungat.

Celebra vedetă de televiziune Sonia Argint are sfaturi prețioase pentru a elimina chimicalele din fructe și legume. Ea a decis să dezvăluie propria ei metodă fără de care nu se mai atinge de niciun zarzavat sau fruct cumpărat. Înainte de a le consuma sau de a le găti, vedeta păstrează timp de un sfert de oră legumele și fructele într-un amestec de apă cu oțet și bicarbonat.

Trucul e des amintit pe internet, ca o metodă la îndemână de a curăța alimentele, și nu puțini sunt medicii care îl recomandă. Singura recomandare ar fi  să folosiți ingredientele cu măsură pentru a vă bucura doar de beneficiile rețetei și pentru a nu altera gustul plantelor tratate.

Sfaturi de la Sonia Argint pentru a elimina chimicalele din fructe și legume

„Spălați fructele și legumele cu bicarbonat de sodiu și cu oțet. De ce? Ei bine, există chiar studii care arată faptul că bicarbonatul de sodiu ar elimina în proporție de până la 90% pesticidele din aceste alimente. Iar oțetul elimină bacteriile, poate nu în totalitate.

Dacă rezolvă o mare parte din problemă, eu zic că merită să încercați această metodă, care nu este nici scumpă, nu consumă nici foarte mult timp, pentru că legumele trebuie să stea în această combinație de apă cu bicarbonat și cu oțet undeva la 10, maxim 15 minute. Și desigur, nu este nimic complicat”, a transmis vedeta într-un clip postat pe rețelele sociale.

Sonia Argint a început să aplice metoda de purificare a fructelor și legumelor la ea acasă de mai mult timp. Iar efectele le vede în modul mai optim în care îi funcționează organismul. Mai precis, spune vedeta, oricine poate știi dacă fructele sau legumele consumate mai au resturi de chimicale pe ele. Cele pline de chimicale declanșează balonarea, ca prim efect neplăcut, dar vizibil imediat.

Cum se efectuează purificarea cu bicarbonat și oțet

Spălarea fructelor și legumelor este esențială pentru îndepărtarea murdăriei, bacteriilor și a reziduurilor de pesticide. Utilizarea bicarbonatului de sodiu și a oțetului poate fi o metodă eficientă pentru a asigura o curățare mai profundă, acesta neutralizând chimicalele. Pentru o curățare mai eficientă se indică o combinație de bicarbonat de sodiu și oțet.

Înainte să folosească legumele și fuctele, Sonia Argint le ține în apă cu bicarbonat, 15 minute

Nu este recomandat să se utilizeze metoda combinată pentru fructele delicate. Reacția dintre bicarbonat și oțet poate fi prea puternică pentru fructele fragile, cum ar fi fructele de pădure.

Pregătește soluția:

Umple un castron mare sau o chiuvetă curată cu apă rece.

Adaugă 1-2 linguri de bicarbonat de sodiu și 1 ceașcă de oțet la fiecare litru de apă. Soluția va face spumă, așa că ai grijă să nu umpli prea mult recipientul.

Spală fructele:

Introdu fructele în soluție și lasă-le să stea timp de 10-15 minute.

Agită fructele ușor pentru a asigura o curățare completă.

Clătește și usucă:

Clătește bine fructele sub apă rece pentru a îndepărta orice reziduuri.

Uscă-le cu un prosop curat sau lasă-le să se usuce pe un șervețel de hârtie.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre