Simona Ionescu / Redactor Șef

Specialiștii trag un semnal de alarmă. Nu țineți pepenele verde la rece. Iată de ce

Specialiștii trag un semnal de alarmă. Nu țineți pepenele verde la rece. Iată de ce
E vremea pepenilor și nimic nu se compară cu o felie rece, care să ne răcorească. Iată câteva lucruri pe care nu le știați despre acest fruct.

Nu e un secret pentru nimeni că pepenele rece e o binefacere în zilele toride. Ce ne sfătuiesc specialiștii.

Specialiștii trag un semnal de alarmă. Nu țineți pepenele verde la rece. Iată de ce

V-ați obișnuit ca în fiecare vară să păstrați mereu în frigider pepene verde? Potrivit unui studiu realizat de USDA și publicat în Journal of Agricultural and Food Chemistry, dacă veți face acest lucru, fructul nu va mai avea la fel de mulți nutrienți ca cel păstrat la temperatura camerei.

În plus, specialiștii spun că pepenele la frigider se va strica mult mai repede, ca un pepene ținut afară, care rezistă chiar și trei săptămâni. Pentru a beneficia de vitaminele A și C, dar și zinc, fier și alte minerale conținute de pepenele verde, cel mai bine ar fi să-l consumați imediat după ce l-ați cumpărat.

Diuretic excelent

Pentru că are un conținut mare de apă, pepenele este excelent pentru persoanele care vor să țină cură de slăbire. Dar și un bun diuretic în tratamentul rinichilor și al aparatului urinar.

De asemenea, vă ajută să vă mențineți pielea sănătoasă dar și părul. Ultimele studii au demonstrat și faptul că cei care consumă pepene țin cancerul departe.

Cât de bune sunt semințele de pepene

Și nu doar pulpa acestui fruct este utilă pentru sănătate, ci și semințele acestuia, care pot fi consumate și crude. Dar pentru a le crește valoarea nutritivă, lăsați semințele la uscat, apoi introduceți la cuptor și decojiți. Ulterior amestecați în diverse salate sau iaurt. Sau, pur și simplu, le puteți consuma între mese.

Dacă aveți nevoie să vă creșteți energia, aveți nevoie doar de o cană cu semințe de pepene și metabolismul este imediat stimulat. Nu consumați însă în cantități mari. Și tot semințele de pepene roșu sunt excelente pentru prevenirea osteoporozei, fiind bogate în magneziu si potasiu.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre