Porumbul fiert ne amintește de perioada copilăriei, iar gustul său inconfundabil îl face nelipsit de pe mese în perioada verii.
Cum ajută organismul porumbul fraged, fiert sau copt. Nu știați aceste lucruri
Porumb fiert sau porumb copt? Indiferent ce veți alege, e o minunăție pentru papilele gustative. Este perioada în care porumbul are boabele pline de lapte, așa că profitați de proprietățile incredibile ale acestuia, pregătit cu sare și unt. Potrivit specialiștilor, porumbul fiert este o bogăție de antioxidanți și poate fi consumat și în amestec cu legume, pește sau diferite soiuri iuți sau sărate.
Acesta conține mult magneziu și potasiu, adică aproape 10% din necesarul zilnic, dar și folați, luteină și acid fitic. Deși mai rare în România, soiurile de porumb roșu sau violet au și antociani, care ajută în menținerea la capacitate maximă a imunității.
Protejează ochii
Medicii susțin că e bine să consumați porumb fiert sau copt cel puțin de două ori pe săptămâni, pentru că vă ajută la vedere, protejând ochii de cataractă la vârste înaintate.
De asemenea, este un ajutor prețios pentru digestie, dând senzația de sațietate. Îl puteți mânca seara, alături de lapte bătut sau iaurt și este o cină delicioasă. Atenție! Sunt persoane care pot avea o senzație de flatulență după consumul de porumb fiert.
Indicat și celor care suferă de intoleranță la gluten
Porumbul este excelent și pentru persoanele care au intoleranță la gluten, reglează circulația sângelui și este foarte bun pentru memorie, întrucât stimulează zonele responsabile cu memoria și deciziile.
Fiți atenți de la cine cumpărați porumb
Specialiștii vă sfătuiesc să cumpărați doar porumb care nu este modificat genetic sau nu a fost supus tratamentului cu insecticide. Chiar dacă are un gust minunat, porumbul trebuie consumat însă cu moderație, pentru că zahărul conținut de acest produs este mai greu de procesat de organism. Combinat cu unt, brânză sau smântână are un aport mare de calorii și vă puteți trezi cu câteva kilograme în plus.
Sursă foto: csid
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook