Știați? Tarhonul vă ajută la durerea de dinți

Frunzele și tulpinile de tarhon pot fi folosite atât în bucătărie, în stare uscată sau proaspătă, iar frunzele proaspete pot avea mai multă valoare pentru sănătate. Tarhonul este cultivat de mii de ani, cu înregistrări scrise datând aproximativ de 2500 de ani.
Există mai multe tipuri de tarhon, dar cel francez este cel mai bun pentru utilizare în bucătărie, ca și condiment.
Variantele acestei plante includ tarhonul francez (cel folosit pentru uz culinar), tarhonul rusesc (care are aroma mult mai slabă și care nu este folosit pentru uz culinar) și tarhonul mexican (este mai apropiat de cel francez și reprezintă o variantă pentru preparatele culinare).
În afară de utilizarea culinară, planta are și unele proprietăți medicinale remarcabile care pot fi folosite pentru a trata o serie de afecțiuni.
În afară de avantajele sale specifice pentru sănătate, tarhonul este un plus pentru dietă datorită valorii sale antioxidante și conținutului său excelent de minerale și vitamine. Este o sursa bună de vitamina A și fier, conține cantități de potasiu și calciu.
Planta este bogată și în vitamina C, precum și B6, are antioxidanți care ajută la neutralizarea radicalilor liberi din organism.
La gătit. Luați doar câteva tarhon proaspete sau uscate și adăugați-le în preparate. Nu exagerați cu cantitatea de plantă de la prima folosire, poate nu vă place gustul.
Ceai. Este o soluție pentru ameliorarea tulburărilor digestive și pentru ușurarea anxietății. Este ușor de făcut și-l puteți bea în siguranță de câteva ori pe fiecare zi. Adăugați o lingură de tarhon proaspăt într-o ceașcă de apă clocotită și lăsați-o să infuzeze timp de zece minute. Scurgeți amestecul și beți.
Ulei esențial. Uleiul esential de tarhon poate fi diluat cu un ulei de bază și folosit la masaj pentru ameliorarea disconfortului articular si muscular. Câteva picături adăugate la un pahar de apă fac o gargară excelentă pentru durerea dentară și durerea gingiilor. Puteți adăuga, de asemenea, câteva picături în apa de baie pentru ca un organism să se calmeze si relaxeze.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook