Simona Ionescu / Redactor Șef

Tehnica militară care te bagă în stare de somnolență aproape instant, folosită în Al Doilea Război Mondial. O puteți încerca

Tehnica militară care te bagă în stare de somnolență aproape instant, folosită în Al Doilea Război Mondial. O puteți încerca
Această metodă militară de somn a fost folosită de soldații din Al Doilea Război Mondial pentru a adormi în două minute. E incredibilă în tratarea insomniei.

Dacă suferiți de insomnie, e important să încercați și această tehnică militară a somnului. Provine din perioada celui De-al Doilea Război Mondial, când a fost încercată de militari.

Cum funcționează această tehnică

Antrenorul american de atletism, Bud-Winter a scris în cartea sa că a vorbit cu piloții din Marina americană despre metoda pe care aceștia o foloseau pentru a se relaxa și a adormi în două minute, chiar și în condiții de foarte mare stres. Într-o postare virală pe TikTok, utilizatorul „mindbrainbodylab” a descris procesul după cum urmează: „Imaginează-ți un scaner care coboară pe tot corpul tău, începând chiar de sus”.

Concentrați-vă pe relaxarea mușchilor din umeri, brațe și mâini

„Relaxează-ți mai întâi fiecare mușchi al feței, inclusiv obrajii și limba. Desfaceți maxilarul și respirați încet și adânc. Este super important să continui să respiri adânc. În continuare, ar trebui să te concentrezi pe relaxarea mușchilor din umeri, brațe și mâini, imaginându-ți fiecare bucată și mușchi in corp relaxându-se.

Este super important să continui să respiri profund pentru ca acest lucru să funcționeze. Persoana ar trebui apoi să relaxeze pieptul și stomacul, totul în timp ce respiră adânc – și apoi să relaxeze picioarele drept și stâng. Acum că ai renunțat la tensiunea din corp, este timpul să faci același lucru cu mintea ta. Imaginează-ți că te relaxezi din ce în ce mai mult în timp ce stai acolo în pace și calm. De obicei, eu adorm înainte de a ajunge la picioare”, a spus mindbrainbodylab.

„S-a demonstrat în studii că vizualizarea este mai bună decât alte tehnici de somn testate în timp”

Doctorul Alex Dimitriu, fondator al Menlo Park Psychiatry & Sleep Medicine din California, a declarat pentru Fox News Digital că există o anumită legitimitate a afirmațiilor din videoclipul TikTok.

Așa adormeau militarii pe vremuri. Sursă foto: foxnews.com

„Această metodă de a adormi poate fi cu siguranță utilă. Relaxarea mușchilor care coboară de-a lungul corpului, împreună cu concentrarea asupra respirației profunde, pot fi ambele o modalitate eficientă de a crește relaxarea și de a reduce gândirea.

Funcționează și mai bine cu pașii finali, care se concentrează pe creșterea vizualizării și pe golirea minții de gânduri. S-a demonstrat în studii că vizualizarea este mai bună decât alte tehnici de somn testate în timp, cum ar fi număratul oilor.”, a spus Dimitriu, care este certificat atât în psihiatrie, cât și în medicina somnului.

„Această tehnică nu va ajuta pe toată lumea”

Dr. Shelby Harris, director de sănătate a somnului pentru site-ul Sleepopolis și psiholog clinician licențiat la Colegiul de Medicină Albert Einstein din New York, a fost de acord cu Dimitriu, dar a avertizat că este posibil ca această metodă să nu funcționeze atât de eficient pe cât susține utilizatorul TikTok. „Este o metodă pentru un somn mai bun.

Deși această tehnică îi poate ajuta pe unii, nu va ajuta pe toată lumea. Tehnica descrisă în videoclip poate fi o modalitate excelentă de a vă relaxa mintea și corpul înainte de culcare, în special pentru cei care au probleme în a se liniști noaptea. (…)

Urmați un program de somn regulat

Nu există dovezi științifice care să susțină afirmația că metoda militară de somn este eficientă pentru a ajuta oamenii să adoarmă în două minute, dar există dovezi care sugerează că tehnicile de relaxare, cum ar fi relaxarea musculară și respirația profundă, pot fi utile pentru îmbunătățirea calității și cantității somnului”, a declarat Harris pentru Fox News Digital.

De asemenea, Harris a sfătuit ca oamenii să urmeze un program de somn regulat, împreună cu o rutină relaxantă înainte de culcare. Meditația în timpul zilei poate ajuta, de asemenea, oamenii să doarmă mai bine noaptea, a precizat Dimitriu. Făcând acest lucru timp de doar 10 minute pe zi poate servi ca o „superputere” pentru a ajuta la somn.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre