Tensiunea arterială poate fi prevenită cu legume din cămară. Tratamente simple, care fac adevărate minuni

Hipertensiunea arterială, chiar și în forme moderate, este un „ucigaș tăcut” care afectează milioane de oameni la nivel global. Studiile arată că fiecare creștere a valorilor tensiunii scurtează speranța de viață și crește riscul de complicații grave. Apelați la ajutorul unor legume cu adevărat senzaționale!
Un aliat de nădejde în lupta împotriva hipertensiunii este sfecla roșie. Un studiu realizat de cercetătorii unei universități londoneze a demonstrat că persoanele care consumă zilnic un pahar de suc de sfeclă roșie au valori ale tensiunii arteriale mai scăzute decât cei care nu includ acest „tratament” în rutina lor.
Foarte bun pentru inimă, grație conținutului său de potasiu, magneziu, calciu și acid folic este și spanacul. Aceste minerale ajută la reglarea tensiunii arteriale, în timp ce fibrele și vitaminele A și C susțin sănătatea generală a organismului.
Un alt dar al naturii pentru persoanele cu tensiune arterială crescută este și țelina, fie că e vorba de frunze sau rădăcină. Bogată în vitamina A, beta-caroten, vitamine din complexul B, vitamina C, fier, calciu, magneziu și potasiu, această legumă conține și sodiu organic, de ajutor în reglarea presiunii arteriale.
Sucul de țelină, în special, este recunoscut pentru capacitatea sa de a aduce tensiunea la valori normale, oferind o soluție simplă și naturală pentru hipertensivi.
Prin conținutul lor de potasiu, micuțele ridichi reușesc să echilibreze tensiunea arterială. Iar antioxidanții pe care îi conțin reduc nivelul colesterolului „rău”, diminuând riscul bolilor cardiovasculare.
Aceste legume crocante sunt o gustare sănătoasă și un adaos excelent în salate. Un remediu uitat, napii, sunt lăudați de specialiști pentru beneficiile lor în tratarea afecțiunilor cardiace, inclusiv a hipertensiunii arteriale. Rădăcina, frunzele și semințele napilor conțin substanțe care scad tensiunea și reduc riscul obezității sau diabetului zaharat.
Salata verde este, de asemenea, o sursă foarte bună de vitamine (A, C, B1, B2) și minerale precum potasiu, fier, cupru și fosfor, dar și de nitrați naturali care ajută la reglarea tensiunii arteriale. Consumul regulat de salată verde contribuie la relaxarea vaselor de sânge și la reducerea stresului oxidativ.
O bogăție de vitamine, acid folic, dar și magneziu, calciu, fier și potasiu este și rucola. Aceste substanțe nu doar că ajută la scăderea tensiunii arteriale, ci întăresc și sistemul osos și vascular, oferind energie și vitalitate. Rucola este perfectă în salate sau ca adaos în diverse preparate.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook