Simona Ionescu / Redactor Șef

Legume la grătar și frigărui de legume. Rețete simple

Legume la grătar și frigărui de legume. Rețete simple
Una dintre cele mai simple, delicioase și sănătoase garnituri o constituie legumele la grătar. Colorate și savuroase, aceste legume pot fi servite cu multe feluri principale de mâncare, dar poate fi și un fel principal pentru vegetarieni sau în zile de post.

Este o alegere perfectă pentru cină. Alături de legume la grătar se pot mânca fripturi de pui, vită sau porc.

Legume la grătar. Rețeta

Legumele la grătar se fac foarte ușor, iar lista de ingredient poate fi completată cu orice altceva vă place.

Ingrediente

  • 2 dovelcei
  • 2 morcovi
  • 2 cepe,
  • 4 ciuperci mari sau 8 mici,
  • 2 roșii mari sau 4 mici,
  • 2 ardei grași.
  • Lista poate cntinua cu legumele preferate.

Mod de preparare

  • Legumele se spală și se zvântă.
  • Dovleceii se taie rondele.
  • Morcovii se curăță de coajă și se taie rondele. Le tăiem pe oblic să obținem felii mai mari.
  • Ceapa se curăță de coajă și se taie rondele de 1/2 cm.
  • Ciupercile se taie felii doar dacă sunt mari, dacă le avem mici le lăsăm întregi.
  • Roșiile mari se taie în două, cele mici se lasă întregi.
  • Ardeii grași se curăță de semințe și se înlătură cotorul, după care se taie fâșii.
  • Se încinge grătarul (sau plita la aragaz).
  • Se stropesc legumele cu foarte puțin ulei (de măsline de preferat) și se pun pe grilul încins sau pe grătar când jarul nu mai are flacără.
  • Legumele se fac foarte repede și se pot arde foarte repede, așa că le supraveghem cu atenție.
  • Se întorc pe ambele părți pentru o coacere uniformă.
  • Se condimentează cu sare și piper numai după ce s-au luat după grătar.

Frigărui de legume la grătar. Rețeta

Se folosesc aceleași legume, plus ce vă mai place. În plus, vă trebuie ingrediente pentru dressing.

  • Zeama de la o jumătate de lămâie
  • 70 ml de ulei de măsline
  • Câteva frunze de busuioc
  • O linguriță de oregano
  • 2-3 căței de usturoi
  • Sare și piper după gust.

Pentru dressing avem nevoie de un pahar înalt in care pune zeama de lămâie, uleiul de măsline, sare, piper, oregano, busuioc și usturoiul curățat. Cu ajutorul unui blender vertical vom mixa pana obținem o emulsie.

Înfigem legumele alternând pe bețele de frigărui, le ungem cu jumătate din dressing și le lăsam sa stea preț de jumătate de oră.

Le punem pe grătarul încins, câte 1 minut pe fiecare parte, le condimentam cu sare și piper. Nu am făcu asta înainte ca sa nu piardă sucul. Pentru servire le vom unge din nou cu dressingul rămas. Sursa: chefnicolaetomescu.ro

Celebra Minodora s-a dezbrăcat la Costinești. Fanii sunt în extaz

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre