Simona Ionescu / Redactor Șef

Trucuri pentru un bronz sănătos. Expunerea la soare crește riscul de cancer de piele

Trucuri pentru un bronz sănătos. Expunerea la soare crește riscul de cancer de piele
Abia așteptăm să mergem la mare și să lâncezim pe un șezlong, în băiata soarelui. Un bronz natural are și pericole. Expunerea prelungită la razele soarelui crește riscul de cancer de piele. Trucuri pentru un bronz sănătos.

Bronzul natural este în continuare preferat de cei mai mulți, chiar dacă expunerea prelungită la razele soarelui crește riscul de cancer de piele, scie evz.ro.

Trucuri pentru un bronz sănătos

Bronz reușit și rapid se poate obține și fără să-ți pui în pericol sănătatea. Află care sunt cele mai importante  trucuri ca să te bronzezi mai repede.

  • Exfoliază. Un bronz frumos și rezistent se obține cel mai ușor atunci când pielea este bine exfoliată. Straturile de țesut mort ce nu sunt eliminate la timp pot afecta mai târziu bronzul. Important este să exfoliezi cu grijă pielea, într-un mod delicat, . Odată ce ai exfoliat pielea, este important să o protejezi corect, cu o cremă hidratantă și cu o loțiune de bronzat.
  • Loțiunea de bronzat. Indiferent de nuanța pielii, radiațiile ultraviolete pot afecta sănătatea pielii. Chiar dacă vrei un bronz rapid, este important să folosești o loțiune pentru protecție solară cu SPF de cel puțin 15. În absența protecției pielii, riscul de arsuri este mare și, chiar dacă obții bronzul pe care il dorești, va dura mult mai puțin, deoarece pielea arsă de cojește rapid. Dacă înoți, fie în piscină, fie în mare, este important să aplici din nou loțiunea pe toate zonele de piele expuse la soare.
  • Întoarcerea regulată. Expunerea pielii timp îndelungat la razele directe ale soarelui nu este recomandată. Dacă vrei un bronz omogen, întoarce-te pe burtă sau pe spate la maxim 30 de minute cât timp stai la soare. Nu uitați faptul că sfârcurile sunt mai expuse la arsuri solare ca restul pielii tale.
  • Mișcarea după soare. Întoarcerea pe burtă sau pe spate este cel mai eficientă atunci când este însoțită de o mișcare după razele directe ale soarelui. Unghiul direct al razelor de soare este important pentru un bronz rapid și reușit.
  • Limitarea expunerii la soare. Expunerea excesivă la soare poate provoca arsuri, iar bronzul este pierdut. Este important să nu petreci mai mult de două ore la soare în primele două zile dedicate bronzului.

Cum ne bronzăm sănătos

Evită perioada 12:00-16:00 când razele ultraviolete sunt la intensitate maximă. Bronzează-te dimineața, până în jur de ora 11 sau după-amiaza, cu puțin înainte de ora 17:00. După ce pielea începe să-și schimbe nuanța, în câteva zile, poți petrece mai mult timp la soare pentru a grăbi bronzul perfect.

Hidratare dupa duș. Un important pas pentru un bronz rapid este rutina de îngrijire de după expunerea pielii la soare. Fă un duș rapid, dar nu folosi săpun pe tot corpul. Cu cât săpunul sau gelul de duș sunt mai puternice, cu atât întârzie mai mult bronzul. După duș este importantă aplicarea unei loțiuni hidratante, eventual una creată special pentru momentele de după plajă. Astfel, pielea ta va fi mai pregătită a doua zi pentru a continua să se bronzeze rapid si eficient.


Prima Doamnă Jill Biden l-a avut pe Joe cu ea de ziua ei. S-au relaxat la plajă

Nunta anului va fi pe plajă, în Dubai. Ultimele detalii de la prietenii lui Florin Salam

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre