Simona Ionescu / Redactor Șef

Un cercetător celebru vă învață regula de aur dinaintea micului dejun. „Sistemul nostru digestiv funcționează pe principiul acordeonului”

Un cercetător celebru vă învață regula de aur dinaintea micului dejun. „Sistemul nostru digestiv funcționează pe principiul acordeonului”
Cu o carieră construită în Franța, unde a studiat și a lucrat în domeniul bioelectronicii, cercetătorul s-a întors în România pentru a împărtăși cunoștințele sale. Acesta a dezvăluit recent regula de aur dinaintea micului dejun.

Cercetătorul Adrian Vornicu spune că cine ține cont de regula de aur dinaintea micului dejun, deține cheia pentru o digestie optimă și o stare generală de bine.

„Tot ce s-a curățat noaptea, trebuie eliminat dimineața”

Regula de aur” propusă de Adrian Vornicu este următoarea: nu mâncați dimineața până nu ați eliminat toxinele de pe timpul nopții prin scaun. Cercetătorul a subliniat că organismul lucrează intens în timpul somnului pentru a detoxifia și a regenera celulele.

Dacă micul dejun este consumat înainte ca acest proces să fie complet, toxinele rămase în intestin sunt reabsorbite, ceea ce poate duce la oboseală, inflamații și alte probleme de sănătate.

„Beți borș crud”

Un cercetător celebru vă învață cum să mâncați corect. Regula de aur dinaintea micului dejun
Cercetător Adrian Vornicu

„Regula de bază este să nu mănânci dimineața până nu ai un scaun. E ceva esențial. Cum face treaba asta? Simplu, sunt anumite lucruri care te ajută. Poți să bei borș crud, dacă vrei, un suc de fructe, dar mai ales gimnastica ajută foarte mult.

Depărtați picioarele la nivelul coatelor întinse și faceți fandări stânga-dreapta, apoi vă ridicați. Pentru că sistemul nostru digestiv funcționează pe principiul acordeonului. Dacă tu te ridici, te lași… Foarte multă lume doar făcând o gimnastică de dimineață, alergând, și-a rezolvat problemele de constipație fără să facă nici o schimbare în alimentație”, a mărturisit specialistul în podcastul lui Adrian Artene.

Ce trebuie să consumăm dimineața

Cercetătorul susține că micul dejun ar trebui să fie bogat, dar adaptat, format din semințe și cereale vechi.

„Partea proteică aș prefera să fie la prânz, iar după ce ai mâncat, dacă se poate să faci și o mică siestă de vreo 20 de minute. Am văzut asta și în întreprinderile foarte performante, unde li se permite oamenilor să se odihnească jumătate de oră”, a mai spus omul de știință. Masa de seară ar trebui să conțină din punctul de vedere al acestuia o supă sau o salată de fructe.

„Eu folosesc în general sucuri de fructe și cereale pe care le fermentez ori cu sucuri de fructe ori cu kefir”, susține Adrian Vornicu.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri