Sărutul este la fel de bun pentru dinți ca și periajul, susține un medic stomatolog. Sărutul stimulează producția de salivă și curăță gura de bacteriile rele și de acizii care cauzează cariile. Un medic stomatolog susține că sărutul este la fel de bun pentru dinți ca și periajul acestora, deoarece produce salivă și „spală bacteriile”, arată The Sun.
Dr. Khaled Kasem, medic ortodont, a declarat că oamenii ar trebui să se sărute cel puțin timp de patru minute pe zi. Specialistul a spus că oamenii ar trebui să se sărute timp de patru minute pe zi, pe lângă periajul zilnic și folosirea aței dentare.
„Principalul beneficiu al sărutului este că produce mai multă salivă în gură. Saliva neutralizează acizii care stau pe dinți, ceea ce ajută la reducerea riscului de a avea carii dentare. De asemenea, poate spăla bacteriile de pe dinți pentru a reduce placa orală încăpățânată. Așadar, continuați să sărutați dacă vreți o respirație plăcută și dinți sănătoși”, a declarat dr. Khaled Kasem.
Sărutați-vă patru minute pe zi pentru a fi mai sănătoși și a arăta mai tineri
O giugiuleală zilnică reduce, de asemenea, riscul de infecții orale pentru ambii participanți, deoarece bacteriile din saliva partenerului tău îți stimulează sistemul imunitar – și viceversa. Printre alte beneficii pentru sănătate se numără ameliorarea stresului, datorită hormonilor dragostei, și un aspect facial mai tineresc, prin exersarea mușchilor feței.
Dar, o igienă corespunzătoare a gurii și vizitele periodice la dentist rămân, de asemenea, esențiale. În caz contrar, în ciuda beneficiilor, îndrăgostiții ar putea face schimb de bacterii rele și astfel le crește riscul de carii, dacă unul dintre ei are deja probleme dentare.
Dr. Kasem, șeful cabinetului Impress Orthodontics, a adăugat pentru sursa citată: „Singurul impact negativ al sărutului este atunci când oamenii sunt bolnavi, sunt răciți sau au deja o igienă orală proastă. În rest, sărutați-vă – dar continuați să vă spălați pe dinți și să folosiți ața dentară”.
Sursa foto: Pixabay
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook