Simona Ionescu / Redactor Șef

Veste uriașă din Belgia, despre vaccin

Veste uriașă din Belgia, despre vaccin
Belgienii se pare că au înregistrat o victorie absolută în lupta împotriva COVID-19. Această țară din Europa a reușit să găsească salvarea.

Cercetătorii vin cu o veste uriașă din Belgia, despre vaccin. Se pare că au găsit o soluție care oferă imunitate pe viață.

Belgia este la un pas să dea marea lovitură. Această țară a inventat un vaccin anti-Covid care ar oferi imunitate pe viață, scrie Capital.

Totul a pornit de la munca întreprinsă de mai mulți cercetători din Belgia. Aceștia au dezvoltat un vaccin ce ar oferi imunitate pe viață împotriva SARS-CoV-2.

Oamenii de știință de la Institutul Rega al renumitei Universităţi Catolice din Leuven susțin că vaccinul produs de ei va fi o alternativă viabilă la celelalte de până acum.

Vaccinul oamenilor de știință din Belgia se află în prezent în faza de testare. El ar urma să fie distribuit în această toamnă.

Ce spun cercetătorii

„Suntem singura echipă din lume care folosim vaccinul împotriva febrei galbene ca vector, ca punct de plecare pentru vaccinul nostru. Alte companii precum Astra Zeneca şi Johnson&Johnson folosesc virusuri comune de gripă pe care-i pun în ARN mesager. Avantajul vaccinului nostru este că protejează şi împotriva febrei galbene, iar pentru America Latină şi Africa poate fi un bonus.

În momentul în care China a pus codul genetic al lui SARS-COV-2 online, pe 11 ianuarie 2020, noi am început să dezvoltăm în două săptămâni, să iniţiem vaccinul”, susține Johan Neyts, şeful Institului Rega-UCL Louvain.

Vaccinul Institutului Rega din Belgia poate fi transportat la – 8 grade Celsius şi păstrat în frigidere obişnuite. Spre deosebire, cele de la Pfizer se mențin la – 70 de grade Celsius sau Moderna, la – 20 de garde Celsius.

Eficiență totală pe animale

“După o singură doză, la zece zile după aceasta, vaccinul nostru s-a dovedit că este eficient total pe animale. Imaginaţi-vă că dacă în China, s-ar fi permis accesul imediat cu medicamente, trimise şi transportate prin Organizaţia Mondială a Sănătăţii, pentru primii bolnavi, medici, asistente, familiile lor, împreună cu carantina, am fi putut controla izbucnirea pandemiei”, a mai spus directorul Institutului belgian.

În Uniunea Europeană se folosesc, în prezent, două vaccinuri: Pfizer Biontech şi Moderna.

Executivul comunitar mai are acorduri de achiziţie de vaccinuri împotriva COVID-19. E vorba de companiile AstraZeneca, Johnson & Johnson, Sanofi, CureVac şi Valneva.

Bruxelles-ul le-a cerut statelor membre să nu mai lanseze achiziţii proprii de vaccinuri, în paralel cu ale Comisiei. Se cere să se raporteze dozele de vaccinuri administrate.

Sursa foto: Pixabay

Andreea Bălan și-a făcut curaj de două ori. Nu își mai ascunde iubitul pe rețetele sociale?

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre