Vestea pe care au așteptat-o ani de zile pacienții oncologici din vestul României, și anume posibilitatea de a avea un loc de diagnostic și tratament aproape de casă, prinde contur. Viitorul Institutului Oncologic de la Timișoara a fost stabilit. Acesta primește o finanțare în valoare de 1,5 miliarde de lei, prin PNRR. Ministerul Sănătății, Alexandru Rafila, a inițiat proiectul de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai viitoarei investiții.
Așa cum știți, lista spitalelor care urmează să primească bani prin PNRR a fost aprobată de Ministerul Sănătății la începutul anului. Multe din cele propuse au fost tăiate de pe listă, însă Institutul Oncologic de la Timișoara a rămas, iar săptămâna aceasta Ministerul Sănătății a anunțat că a promovat proiectul de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici la noul Institut Oncologic din Timișoara. În etapa următoare, după aprobarea indicatorilor, vor fi inițiate producerile de licitație pentru construcția viitorului Institut Regional de Oncologie.
Vestea pe care au așteptat-o pacienții oncologici
Alexandru Rafila, a anunțat pagina sa de Facebook că acesta este un „pas important”. „Pas important pentru avansarea proiectului de construire a Institutului Regional de Oncologie Timişoara. Ministerul Sănătăţii a promovat proiectul Hotărârii de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici în vederea pregătirii pentru construcţie”, se arată pe pagina de Facebook a Ministerului.
Institutul Oncologic prinde contur
Este de așteptat ca, în cel mai fericit caz, lucrările la noul Institut Oncologic de la Timișoara să înceapă în a doua jumătate a anului viitor. Pe de altă parte, derularea lucrărilor trebuie să se încadreze în limitele impuse prin PNRR.
Aflat în stadiul de proiect, noul Institut Oncologic de la Timișoara va avea o capacitate de 250 de paturi, dintre care 121 de paturi vor fi destinate pentru internare continuă. Alte 55 de paturi vor fi alocate Chirurgiei oncologice. În compartimentul de Anestezie – terapie intensivă vor fi repartizate alte 24 de locuri. Un număr de 35 de paturi sunt alocate pentru spitalizare de o zi pentru bolnavii de cancer, iar chirurgia de zi va avea o capacitate de 15 paturi.
Noul spital va cuprinde şi un ambulator de specialitate integrat cu 26 de cabinete medicale, pentru fiecare subspecialitate oncologică în parte. De asemenea, vor fi amenajate săli de tratament pentru pacienți.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook