Simona Ionescu / Redactor Șef

Sănătatea din siropul de păpădie. Rețeta bunicii Maria

Sănătatea din siropul de păpădie. Rețeta bunicii Maria
Bunica Maria din satul Chiriacu din judeţul Giurgiu are o reţetă pe care o pregăteşte în fiecare primăvară cu mult drag pentru nepoţi. Povestea ei și rețeta a descoperit-o Camelia Bigan de la Agerpres. Este vorba de un sirop de păpădie.

Bunica Maria spune că siropul de păpădie pe cât este de gustos, pe atât este de sănătos. Îl prepară în fiecare primăvară și-l împarte cu dragoste și gânduri bune.

Femeia de 76 de ani are o nepoată, aflată pe băncile şcolii, şi un nepot student, pe care îi aşteaptă cu bucurie în vizită în vacanţa de Paşte.

Bunica se pregăteşte intens pentru momentul reîntâlnirii şi le-a pregătit nepoţilor o surpriză dulce şi răcoroasă. O băutură pe care o păstrează într-o sticlă la beci – un sirop delicios de păpădie.

”Printre primele flori care apar primăvara pe câmpiile largi din jurul casei sunt florile de păpădie. Puţini ştiu că acestea se pot prepara într-un mod atât de delicios şi sănătos. Astfel, am adunat aproximativ trei sute de flori galbene de păpădie abia înflorite la răsăritul soarelui. Doar florile, fără tija acestora. Le-am spălat bine în mai multe ape, le-am pus în cratiţa mea specială cu pereţi groşi în care prepar dulceaţa pentru a nu se lipi. Am adăugat cam 750 de grame de zahăr şi am lăsat la macerat toată noaptea. Dimineaţa am obţinut o compoziţie de flori de păpădie cu un sirop de culoare aurie. Pe acesta l-am pus la fiert la foc mic cu o cană de apă. După 30 – 40 de minute de fiert şi în care amestec foarte des pentru a-i observa consistenţa, culoarea, mirosul şi gustul, siropul a căpătat o consistenţă apropiată de a mierii îndoită cu apă. În acest moment opresc focul şi las preparatul la răcit”, a dezvăluit, pentru Agerpres, reţeta ei bunica Maria.

După aproximativ o oră preparatul este strecurat printr-o sită fină sau un tifon şi depozitat în beci, în sticle închise la culoare.

”Din cantităţile folosite de această dată am obţinut aproximativ 750 de mililitri de sirop. Din acest sirop, se pune o cantitate de aproximativ 20 până la 30 de mililitri într-un pahar. Se adaugă sifon şi câteva picături de lămâie”, precizează femeia.

Iar sucul obţinut este şi delicios şi sănătos, ne spune bunica Maria. Pentru că siropul de păpădie este bun pentru digestie, elimină grăsimile şi toxinele din ficat şi ajută la întărirea sistemului imunitar.

Cum să vă îmbrăcați după ultimul trend. Cea mai curajoasă mișcare din lumea modei mondiale. Fotografii uimitoare!

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre