Săptămâna neagră 2022. Ce nu aveți voie să faceți sub nici o formă în această perioadă

Săptămâna neagră 2022. Ce nu aveți voie să faceți sub nici o formă în această perioadă
Săptămâna care precede Paștele Blajinilor este cunoscută drept Săptămâna Neagră. Iată ce tradiții trebuie ținute atunci.

Tradiția spune că orice credincios trebuie să fie foarte atent ce are de făcut în Săptămâna Neagră pentru a nu avea probleme.

Săptămâna neagră 2022. Ce nu aveți voie să faceți sub nici o formă în această perioadă

Potrivit credințelor, Săptămâna Neagră în care ne aflăm este consacrată morților, de aceea trebuie să aveți mare grijă ce faceți, pentru că totul se poate înnegri. Cine are morți în familie e bine să postească, pentru ca celor plecați din această lume să nu le fie rău pe lumea cealaltă. În unele zone ale țării există credința că cei care mor în această perioadă vor merge în întuneric. În alte zone, se spune că nu trebuie să le fie făcută nici pomană, pentru că sufletele acestora nu văd nimic.

Nu faceți pomeniri

Tot bătrânii spun că e bine să nu fie făcute pomeniri, pentru că se înnegresc colacii. De asemenea, e bine să nu lucrați pentru că e posibil să vedeți negru în fața ochilor.

Nici măcar cloștile nu se recomandă să fie puse, pentru că ouăle se pot înnegri. Femeile trebuie să evite să lucreze afară în această săptămână, pentru că vara vor avea fața înnegrită. Dar dacă vor ține cont de aceste lucruri, femeile vor căpăta puteri cu totul și cu totul ieșite din comun.

Tot datina străbună spun că trei marți și trei joi după Paști se sărbătoresc ca să nu bată piatra.

Ce trebuie făcut în Joia Neagră

Credincioșii care țin post și se roagă în Joia Neagră se spune că vor avea iertate toate păcatele. De asemenea, pentru a fi protejați de rele, postiți în această și animalele nu se vor îmbolnăvi. Nu în ultimul rând, credința spune că tot ce se va naște în această săptămână va muri. În Joia Neagră se ține post și pentru tunet, vijelii și grindină, în timp ce Vinerea Șchioapă trebuie cinstită cu sfințenie, pentru că vă apără de sărăcie.

Sursă foto: instagram