Simona Ionescu / Redactor Șef

Se dau bani de la stat. Cine sunt românii care vor primi câte 25.000 de lei

Se dau bani de la stat. Cine sunt românii care vor primi câte 25.000 de lei
Guvernanții au vești bune pentru români. Unii din ei vor primi bani de la stat, iar sumele nu sunt deloc neglijabile. Din contra.

Oficial s-a anunțat că se dau bani de la stat pentru o anumită categorie de români. Este vorba despre vouchere cu valoare mare, care să le faciliteze găsirea unui loc de muncă. Anunţul a fost făcut de ministrul Muncii, Marius BudăiVouchere în valoare de 5.000 de euro fiecare vor fi acordaţi persoanelor cu dizabilități, aflate în șomaj sau în inactivitate.

Anunțul ministrului Muncii, Marius Budăi

„Țin foarte mult la un proiect pe care l-am depus în 2018 şi anume tehnologia asistivă pentru persoanele cu dizabilități care sunt în căutarea unui loc de muncă. Nu este o sumă neglijabilă, este un voucher în valoare de 5.000 de euro. O persoană cu dizabilităţi, dacă vrea să se angajeze, primește acest sprijin de la stat pentru o tehnologie asistivă superioară”, a spus ministrul Marius Budăi.

De asemenea, ministrul Marius Budăi a făcut public faptul că vrea să aducă modificări în Manualul beneficiarului. Acestea vor fi discutate cu Comisia Europeană, în perioada următoare. Scopul este de a sprijini persoanele cu dizabilități care sunt deja angajate.

Și ceilalți șomeri au beneficii la angajare

Amintim că, potrivit legislației în vigoare, șomerii neindemnizați au dreptul să primească la încadrarea în muncă o primă de activare în valoare de 1000 de lei. „Șomerii înregistrați la agențiile pentru ocuparea forței de muncă de cel puțin 30 de zile, care nu beneficiază de indemnizație de șomaj, în situația în care se angajează cu normă întreagă, pentru o perioadă mai mare de 3 luni, ulterior datei înregistrării la agențiile pentru ocuparea forței de muncă, beneficiază de o primă de activare în valoare de 1.000 lei, neimpozabilă.

Prima de activare se acordă în două tranșe, după cum urmează: mai întâi o tranșă egală cu 50% din cuantumul stabilit, la data angajării, apoi o tranșă egală cu 50% din cuantumul stabilit, după expirarea perioadei de 3 luni de la angajare.

Sursa foto: Arhivă

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre