Se vând statuile lui Michael Jackson care au decorat moșia Neverland. E curios unde se caută cumpărător

Se vând statuile lui Michael Jackson care au decorat moșia Neverland. E curios unde se caută cumpărător
Moșia unde a trăit celebrul star pop Michael Jackson a fost, dincolo de toate, o sumă de obiecte și piese neobișnuite, într-un ansamblu imens. Megastarul american a fost percheziţionat aici de anchetatori în 2003 fiind acuzat că ar fi abuzat sexual mai mulţi minori aflaţi în vizită la Neverland. Poliţia a descoperit atunci o importantă colecţie de imagini pornografice şi fotografii nud ale minorilor.

Se vând statuile lui Michael Jackson de la ferma Neverland. Starul a cumpărat moșia în 1987 cu 19,5 milioane de dolari. Acumulând datorii importante cu puţin timp înaintea morţii sale din 2009, starul a vândut această proprietate companiei Colony Capital cu 22,5 milioane de dolari. În 2020, după ce ani la rând au încercat să vândă ferma cu 10 milioane de dolari peste suma plătită, reprezentanții Colony Capital au găsit un investitor.

Ferma a fost cumpărată de miliardarul Ron Burkle, a cărui avere – estimată de revista Forbes la 1,5 miliarde de dolari – se datorează unor investiţii în domenii diverse, precum supermarketuri şi industria muzicală, este un om de afaceri stabilit în Montana. El a fost un prieten apropiat al starului pop. L-a ajutat pe acesta să îşi administreze finanţele la jumătatea anilor 2000. Dar şi să îşi regleze datoriile uriaşe acumulate din cauza stilului său de viaţă extravagant, potrivit cotidianului The Wall Street Journal.

Se vând statuile lui Michael Jackson care au decorat moșia Neverland

Miliardarul e pus pe făcut bani. Așa că tocmai a decis să renunțe la  statuile care decorau curtea moșiei și interiorul acesteia. Sunt 28 la număr. Potrivit anunțului, există opțiunea de a fi înstrăinate toate 28. Acest lucru necesită probabil un colecționar care să aprecieze arta și care să facă abstracție de acuzațiile aduse lui Michael Jackson.

„Noble Art Lovers” spune pentru TMZ că un colecționar privat care deține cele 28 de piese din celebra proprietate a cântărețului din California vrea să scape de ele. Prețul cerut este de 2,5 milioane de dolari.

Unde se caută clienți pentru statui

Deci, ce va primi cumpărătorul pentru acea sumă consistentă. Numeroase statui reprezintă copii:  inclusiv „Kids and Tree Swing”, „Follow the Leader”, „Young Boy and Companion”, „Boy Playing Hand Bell”, „The Footballer” și altele.

Există, de asemenea, multe statui istorice – cum ar fi „Marble Roman Bust” și „Napoleon Crossing the Alps”. Dar și statui ale lui Cupidon, o statuie Marilyn Monroe și o figurină Minnie Mouse.  În colecție intră și candelabre sau o navă de lemn.

Conform sursei citate, proprietarul caută un cumpărător serios, iar Noble Art Lovers, din Dubai, va găsi o variantă. Este de la sine înțeles – aceasta este o colecție de artă diferită de oricare alta iar dacă tranzacția va avea succes, depinde de viitorul cumpărător, scrie TMZ.com.

Sursa foto: TMZ.com, Instagram

Celebra trupă Boney M, prima invitată să cânte în Uniunea Sovietică. Cei patru membri l-au impresionat pe liderul rus