Secretele frumuseții. Cât de bune sunt uleiurile pentru ten

Secretele frumuseții. Cât de bune sunt uleiurile pentru ten
Uleiul facial este un produs a cărui utilizare nu este cu siguranță obligatorie. Dar ale cărui beneficii pentru piele îl fac cu adevărat interesant.  

Înainte să aflați cum ar trebui să folosiți uleiul facial, e bine să rețineți că acesta are o acțiune de etanșare a hidratării și a ingredientelor active aplicate pe piele, făcând-o mătăsoasă și moale. Din acest motiv, uleiul facial trebuie să fie ultimul pas al rutinei de îngrijire a pielii pentru a o face mai eficientă.

Completează perfect toate ingredientele, dar în special cu cele care echilibrează și rețin apa. În primul rând acidul hialuronic, ajutând astfel și pielea să se regenereze. Dacă este deosebit de uscată, nu folosiți uleiul singur, ci întotdeauna cu această combinație pentru a obține beneficii maxime.

Uleiul facial este potrivit pentru toate tipurile de ten

Uleiurile faciale sunt foarte potrivite pentru cei cu pielea uscată, oferind un plus de catifelare și reparare. E ideal pentru pielea matură, pentru a-i conferi mai multă rezistență și elasticitate. Ceea ce nu știe toată lumea e că uleiul poate fi folosite de fapt de toată lumea. Trebuie doar aleasă formula potrivită.

Există formule mai ușoare, pe bază de uleiuri astringente și dezinfectante, care știu să îmbine acțiunea și delicatețea, respectând întotdeauna epiderma. Acestea sunt indicate ca reechilibrante sau calmante în caz de roșeață sau descuamare.

Cum să folosiți uleiul facial în rutina zilnică

Uleiul de față poate fi folosit zilnic sau doar atunci când avem nevoie de el. Putem adăuga câteva picături în cremă pentru a o face mai bogată. Sau îl putem amesteca cu fondul de ten pentru a-l transforma într-unul mai moale și mai hrănitor. Însă principala sa utilizare este de sine stătătoare. Există două tipuri de produse. Așa-numitele seruri de ulei, concepute pentru a fi aplicate pe pielea uscată după curățare, ca un prim pas, și serurile pure, care, așa cum am spus, ar trebui distribuite la sfârșitul rutinei.

Când să evitați uleiul de față

Regula de aur este să vă ascultați pielea. Dacă observați că nu reacționează bine la ulei, se simte grasă și încărcată, probabil că ați ales o formulă greșită. Întrerupeți utilizarea acestuia timp de câteva zile. Pentru ca pielea să revină la starea inițială. Apoi treceți la un nou produs, mai potrivit.

De asemenea, se recomandă să nu folosiți uleiuri în timpul verii, indiferent de tipul dumneavoastră de ten. Între transpirație și umiditate, există riscul de a crea un fel de ceară ocluzivă, care ar putea stimula formarea de puncte negre și coșuri. Pe timp de caniculă, este mai bine să puneți în stand-by toate tratamentele grase și să vă concentrați doar pe o hidratare ușoară.

Uleiul facial potrivit pentru fiecare tip de piele

Astăzi, în lumea îngrijirii pielii se găsește orice. Iar uleiurile faciale nu fac excepție, existând o gamă largă pentru fiecare nevoie și pentru fiecare efect dorit. De exemplu, le găsim pe cele infuzate cu ingrediente active, cum ar fi vitamina C sau retinol, pentru cele care vor să maximizeze efectul rutinei lor, sau amestecurile bogate și prețioase, chiar și cu particule luminoase pentru a face tenul extrem de radiant.

Pentru tenurile acneice și grase, uleiul de arbore de ceai (cunoscut și sub numele de melaleuca), trandafirul și neemul sunt ingredientele care trebuie căutate pentru o acțiune echilibrantă, dar nu agresivă, care compensează cu blândețe tratamentele cele mai intensive, ajutând mereu la purificare și la menținerea sub control a producției de sebum.

Sursa foto: Instagram

Recomandarile noastre