Secretele starului din „Donʹt Look Up”. Meryl Streep și John Cazale: o poveste de dragoste unică și tragică

Secretele starului din „Donʹt Look Up”. Meryl Streep și John Cazale: o poveste de dragoste unică și tragică
Meryl Streep  este o legendă de la Hollywood. A fost nominalizată de 21 de ori la Premiul Oscar, un record, dar a primit doar trei trofee. Are o căsnicie de 42 de ani cu sculptorul Don Gummer, dar nu va uita niciodată marea ei iubire. O poveste de dragoste unică și tragică.

Lista premiilor obținute de Meryl Streep este uriașă. O actriță elegantă, talentată, care a fost distribuită în roluri memorabile. Este căsătorită de 42 de ani și are patru copii. Acum are 72 de ani, iar cel mai recent film în care a jucat, ”Donʹt Look Up” (Nu priviți în sus) este cel mai comentat din 2021. O carieră fabuloasă, dar și o poveste de dragoste care s-a încheiat brusc, nemilos.

Meryl Streep este o legendă de la Hollywood. A fost nominalizată de 21 de ori la Premiul Oscar, un record, dar a primit doar trei trofee.

Meryl Streep și John Cazale: o poveste de dragoste unică și tragică

Meryl Streep are acum 72 de ani și este la fel de fascinantă ca în tinerețe. Înainte de a fi cunoscută în lumea întreagă a jucat teatru. Avea 26 de ani când l-a întâlnit pe scenă pe John Cazale, un actor mai mare decât ea cu 13 ani.

Actrița a trăit o tragică iubire, despre care s-a vorbit prea puţin, dar pe care ea nu poate s-o uite. Au obţinut amândoi roluri în producţia Measure for Measure din cadrul New York Sha­kespeare Festival. Iar întîlnirea lor a fost fan­tastică.

O dragoste la prima vedere. John Cazale a fost complet fermecat de ea. Nu mai vorbea despre altceva decât despre ea. La rândul ei, Meryl Streep era fascinată de talentul lui. Fiecare film în care jucase Cazale fusese nominalizat la Oscar. Era cunoscut pen­tru rolurile din Naşul şi din Dog Day Afternoon, în care jucase alături de Al Pacino, prietenul lui cel mai bun. Cariera sa de cinematografică a durat doar șase ani, a apărut în cinci filme, toate nominalizate la Premiul Oscar.

Meryl Streep avea 26 de ani când l-a întâlnit pe scenă pe John Cazale, un actor mai mare decât ea cu 13 ani.

Cum s-a încheiat povestea de dragoste

„Aş fi făcut orice pentru John“, spunea Meryl Streep. S-au mutat împreună cu John Cazale în apar­tamentul lui din Franklin Street. Împreună au cucerit imediat elita teatrului newyorkez.

Meryl Streep simţea că toată lumea e a ei. În 1977, a primit şi primul rol semnificativ în film în pelicula Julia, alături de Jane Fonda. Experienţa prea i-a dat satisfacții, aşa că s-a întors în teatru, pentru a juca Brecht şi Cehov.

Povestea lui Meryl Streep și John Cazale a început în 1975 la New York. El avea 39 de ani, iar ea 26. Chimia a fost instantanee. Avea un umor grozav, iar ea era super relaxată, boemă și dorea să-și găsească drumul spre actorie. Împreună au știut să hrănească ceea ce au iubit cel mai mult: teatrul. La sfârșitul unui turneu mai lung, Cazale i-a dat câteva sfaturi de actorie, pe care Meryl le păstrează și astăzi în inima ei.

Erau meniți să fie împreună pentru că simțeau că se completau unul pe altul. Dar diagnosticul fatal de cancer osos din 1977 i-a luat prin surprindere. Boala a avansat foarte rapid.

Ultimul film împreună

În primăvara anului 1977, Cazale, care juca în Agamemnon, începe să se simtă rău. Diagnosticul cade ca un trăsnet: cancer osos şi me­tastază. Michael Schulman, care i-a scris biografia actriţei, notează că la auzul veştii, Meryl a tăcut o clipă, apoi a făcut ochii mari şi a întrebat: „Aşadar, unde mâncăm în seara asta?“. Nu era genul care să cadă pradă dis­perării. Mai mult decât atât, cei doi au început să filmeze împreună pentru pelicula The Deer Hunter. A fost ultimul film în care a jucat John Cazale.

Meryl Streep i-a fost alături la filmări lui John în fiecare secundă. Când producătorii au aflat despre boala lui Ca­zale, au cerut imediat să fie înlocuit, dar Meryl a ameninţat că părăseşte producţia în cazul în care vor face asta. Costurile tratamentului lui au de­venit din ce în ce mai mari. Actrița a acceptat să plece în Austria pentru a filma Ho­locauste, o mini-serie pentru televiziune. A făxut-o doar pentru a câştiga nişte bani în plus cu care să acopere toate nevoile medicale ale iubitului ei.

„La filmările din Austria am simţit că înnebu­nesc. John era bolnav, iar eu voiam să fiu lângă el“, avea să povestească ea apoi. La revenirea în New York, asta a şi făcut. Nu mai plecat de lângă el. Când a înţeles că John nu mai avea mult timp de trăit, Meryl a oprit toate cele­lalte proiecte. În ultimele lui zile, Meryl chiar a dormit în spitalul în care el era internat. „Unii au spus că am dus totul la extrem. Dar dacă ar fi fost vorba despre o mamă şi fiul ei s-ar mai fi discutat asta? Asta înseamnă iubirea, sub orice formă ar fi ea“, a explicat actriţa.

Meryl Streep este căsătorită de 42 de ani cu sculptorul Don Gummer și are patru copii

Întâlnirea cu actualul soț

A murit în casa în care locuia cu actrița pe 13 martie 1978, la vârsta de 42 de ani. Nu a mai apucat să vadă succesul fulminant al ulti­mei pelicule în care a jucat cu iubita lui. The Deer Hunter a obţinut 5 premii Oscar. Nu a vă­zut nici succesul ei de la Premiile Emmy unde, în mod ironic, a obţinut un trofeu pentru rolul din mini-seria Holocauste. Meryl Streep a fost nevoită să părăsească apartamentul lui. Mi­siunea de a împacheta toate lucrurile lui era prea dureroasă și l-a chemat pe fratele ei, Harry, s-o ajute. Şi nimic nu a fost întâmplător: Harry a venit împreună cu un bun prieten, sculptorul Don Gummer. Nimeni altul decât cel care avea să-i devină soţ lui Meryl.

Don Gummer s-a oferit chiar atunci, pe loc, s-o ajute pe Meryl cu casa. Se putea muta o peri­oadă la el, fiindcă el avea să plece pentru un timp în Pakistan. Lucrurile ar fi putut rămâ­ne aşa, dar Gummer a suferit un accident de motocicletă care i-a scurtat şederea în Pakis­tan, forţându-l să se întoarcă mult mai repede acasă. Acolo unde stătea Meryl.

Iar această schimbare neaşteptată de situaţie a făcut-o să simtă că Gummer era omul pe care Cazale i-l trimisese pentru a o ajuta să treacă peste du­rerea morţii lui. Aşa că Meryl a decis că nu e un păcat să-şi deschidă inima atât de repede din nou. Şi aşa se face că doar 6 luni mai târziu, în septembrie 1978, Don şi Meryl s-au căsătorit. Sursa: britannica.com