Simona Ionescu / Redactor Șef

23 aprilie, Sfântul Gheorghe, Purtătorul de biruință. De ce nu aveți voie să împrumutați nimic în această zi

23 aprilie, Sfântul Gheorghe, Purtătorul de biruință. De ce nu aveți voie să împrumutați nimic în această zi
Ziua de 23 aprilie este una cu totul și cu totul specială pentru creștini, care-l cinstesc așa cum se cuvine pe Sfântul Mucenic Gheorghe, Purtătorul de biruință.

Din cele mai vechi timpuri, sărbătoarea este plină de tradiții și obiceiuri, care se păstrează cu sfințenie.

Potrivit tradiției, nimeni nu are voie să lucreze de ziua Sfântului Gheorghe, să spele, să coasă sau să măture în casă. De asemenea, aveți grijă și nu împrumutați nimic, pentru că se vor lega farmecele. De asemenea, nu e bine să vă certați cu nimeni în ziua de 23 aprilie și nici să dormiți, pentru că veți fi amorțiți tot anul.

Ce trebuie să faceți la prima oră a dimineții

Tradiția spune că în dimineața zilei de 23 aprilie, capul familiei pune la ferestre și uși, dar și la stâlpii porților, precum și în grădină și pe morminte ramuri verzi.

Se spune că atunci oamenii și gospodăriile vor fi fericite de vrăji și farmece. Acestea vor fi păstrate tot anul și folosite ca leac împotriva diverselor afecțiuni. De asemenea, ramurile se vor pune și în hrana animalelor pentru a le proteja împotriva forțelor malefice.

De ce e bine să vă cântăriți în această zi

Tot tradiția spune că cine se va scălda înainte de răsăritul soarelui în apă curgătoare va fi spălat de păcate și sănătos tot anul. Tot pentru a fi feriți de farmece e important să vă cântăriți de ziua Sfântului. Iar cine adună gunoiul în ziua de 23 aprilie să-l pună la rădăcina pomilor, pentru că vor avea rod bogat.

Nu în ultimul rând, se știe că dacă va ploua de ziua sfântului Gheorghe, atunci vom avea un an în care se va face o cantitate mare de grâu. Despre Mucenic se spune că le ține piept vrăjitoarelor care nu vor mai avea putere, dar poate să le arate comorile celor aleși. De asemenea, el este patronul tinerilor și vă ajută să aveți armonie în casă.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre