Simona Ionescu / Redactor Șef

Ce nu ai voie să faci niciodată în prima zi de Crăciun pentru ca sporul casei să nu se risipească

Ce nu ai voie să faci niciodată în prima zi de Crăciun pentru ca sporul casei să nu se risipească
Numărăm zilele până când vom sărbători cu multă bucurie Nașterea Mântuitorului. Crăciunul este însă și un moment plin de tradiții care trebuie respectate întocmai. Aveți grijă ce faceți, ca să aveți spor în casă.

Tradiția spune că de Crăciun este important să ascultați colinde, pentru a avea belșug în casă, iar dimineața să rostiți o rugăciune. Există și o tradiție legată de sporul casei.

Mâncați pește la micul dejun

Și nu doar colindele aduc belșug în casă, ci și consumul de pește la micul dejun. Veți fi sprinteni și veți avea buzunarele pline. Din cele mai vechi timpuri, negustorii mai țineau cont de o tradiție pentru sporul casei. În ziua de Crăciun, aceștia încep să scrie într-un caiet seria banilor cheltuiți în fiecare zi. Este foarte bine ca în casă să aveți flori roșii, dar și coronițe făcute din ramuri de brad. Verdele și roșul sunt culorile care vor aduce bucurie și dragoste în familie.

Ce nu aveți voie să faceți de Crăciun

Aveți grijă cine vă calcă în casă

Pentru ca norocul și sporul să intre în casă, aveți grijă ca prima persoană care intră să fie un bărbat. Dar nu unul roșcat, pentru că altfel veți avea parte de un an nou plin de certuri și intrigi. Pentru a vă păstra sănătatea, e bine să consumați un măr în prima zi de Crăciun. Iar pentru ca trupul să vă miroasă frumos, faceți un duș tot în prima zi de Crăciun, dar nu vă spălați niciodată pe 1 ianuarie.

Puneți vâsc la ferestre

Vâscul și busuiocul pus la ferestre se spune că vă scapă de relele făcute de dușmani. Nu măturați în prima zi de Crăciun și sub nici o formă nu aruncați gunoiul, nu lucrați, nu călcați rufe și nu spălați. Pentru a fi feriți de boli, dar plini de bani, în dimineața zilei de Crăciun puneți o monedă de argint într-un vas cu apă luată de la un izvor sau o fântână. În ziua Nașterii Domnului nimeni nu are voie să se certe.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre