Șunca umplută cu amestec picant de verdețuri este tot ce aveți nevoie pentru un Crăciun perfect. Iată rețeta care va da pe spate toți invitații.
Ingredientele necesare
Pentru a pregăti o extraordinară șuncă umplută cu amestec picant de verdețuri aveți nevoie de următoarele ingrediente: ulei vegetal, 1 ceapă mare, tocată mărunt, 1 ½ linguriță cu semințe de muștar galben, 350 g varză kale, fără tulpinile mari și lemnoase, 1 ½ linguriță cu praf de muștar, 1 ½ linguriță cu piper Cayenne, 1 ½ linguriță cu oțet de cidru și 2-2,5 kg pulpă de gammon (pulpa din spate afumată), dezosată și rulată, fără os. Pentru umplutură aveți nevoie de 3 linguri cu zahăr brun, 2 linguri cu muștar Dijon, oțet de cidru.
Mod de preparare
Încălziți două linguri cu ulei într-o tigaie mare, la foc mediu și adăugați ceapa. Gătiți până se înmoaie, apoi scoateți și puneți într-un robot de bucătărie. Adăugați semințele de muștar în tigaie și gătiți până când se sparg, apoi răsturnați-le într-un bol pentru a se răci. Puneți la fiert o oală cu apă sărată și opăriți varza timp de un minut, apoi scurgeți și răciți într-un vas cu apă cu gheață.
Scurgeți, apoi stoarceți cât mai mult lichid din kale și adăugați varza în robotul de bucătărie. Mixați ceapa și kale până când sunt fine. Amestecați aceste ingrediente cu semințele și pudra de muștar, boiaua și oțetul și asezonați. Țineți cont de faptul că trebuie să fie picant.
Dacă o glazurați, mai lăsați la cuptor încă 20 de minute
Pentru că pulpa de gammon are o sfoară, se desface și se crestează din loc în loc suprafața cărnii, la o distanță de aproximativ 4 cm. Aveți grijă să nu treceți prin ea. Umpleți aceste locuri cu amestecul de varză, apoi întindeți un strat deasupra. Înfășurați din nou carnea și legați-o cu sfoară groasă. Se înfășoară carnea într-un strat dublu de pânză și se așează într-o tavă mare. Puneți apă rece și lăsați să fiarbă, parțial acoperit, timp de 40 de minute.
Verificați cât este de moale. Dacă totul este în regulă, lăsați puțin la răcit, apoi tăiați în felii. Se poate servi imediat sau se pune la frigider și se consumă a doua zi. Cine dorește, poate să glazureze carnea. Folosind un cuțit ascuțit, crestați pielea și grăsimea, apoi ungeți cu amestecul de umplutură. Se mai lasă la copt încă 20 de minute, până când grăsimea devine aurie.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook