Simona Ionescu / Redactor Șef

Tradiții în noaptea de Revelion pentru a avea bogăție, sănătate și dragoste. De ce se împodobește ușa de la intrare cu ceapă

Tradiții în noaptea de Revelion pentru a avea bogăție, sănătate și dragoste. De ce se împodobește ușa de la intrare cu ceapă
Potrivit oamenilor de știință, istoria Anului Nou datează de secole și ar avea originea în Babilonul antic. Evident, tradițiile au apărut și au dispărut în cei 4.000 de ani care au trecut de atunci, dar un lucru este clar. Omenirea ține cont de superstiții pentru a atrage sănătatea, norocul și dragostea.

Oamenii din întreaga lume au grijă ca în noaptea de Revelion să păstreze vechile tradiții pentru ca în noul an să atragă sănătatea, bogăția și dragostea.

Mâncați 12 struguri la miezul nopții

Tradiția spaniolilor de a mânca struguri la miezul nopții de Revelion a fost preluată de multe popoare. „Consumul unui strugure la fiecare dintre cele 12 clopote de la miezul nopții vă garantează un an norocos. Dacă nu reușiți să vă terminați conștiincios strugurii până când ceasul se oprește din sunat, vă veți confrunta cu ghinion în noul an.”, se arată în Atlas Obscura.

Consumați alimente rotunde

Tradiții în noaptea de Revelion pentru a avea bogăție, sănătate și dragoste. Nimeni nu le încalcă
Consumați 12 boabe de struguri la miezul nopții de Revelion

În multe culturi se crede că de Revelion trebuie să consumați alimente rotunde, care amintesc de bani și vă ajută să aveți prosperitate anul următor. În Italia, de exemplu, se mănâncă linte, iar în Filipine, se obișnuiește să se mănânce 12 fructe rotunde, câte unul pentru fiecare lună, pentru a asigura un an de abundență.

Săriți șapte valuri

În Brazilia, unde Revelionul are loc pe plajă, se crede că veți avea noroc dacă veți sări peste șapte valuri câte unul pentru fiecare dintre spiritele divine ale religiei Umbanda. De asemenea, petrecăreții trebuie să-și pună o dorință pentru fiecare val sărit.

De asemenea, în Brazilia tradiția spune să se poarte albe în noaptea de Revelion, această culoarea simbolizând norocul și pacea.

Tradiția de Revelion în Danemarca: spartul farfuriilor

Tradiții în noaptea de Revelion pentru a avea bogăție, sănătate și dragoste. Nimeni nu le încalcă
Spargeți farfurii pentru a alunga ghinionul

În Danemarca, spargerea farfuriilor în ajunul Anului Nou este ceva obișnuit. Conform unei tradiții, oamenii sparg vasele la ușa prietenilor și a familiei.

Cu cât sunt mai multe cioburi în fața casei a doua zi, cu atât vor fi mai norocoși și mai apreciați. În Irlanda, vâscul joacă un rol important în ajunul Anului Nou. Acolo, se spune că dacă cineva pune o crenguță de vâsc (sau iederă) sub pernă pe 31 decembrie, își va visa viitorul partener.

Grecii își decorează ușa de la intrare cu ceapă

Tradiții în noaptea de Revelion pentru a avea bogăție, sănătate și dragoste. Nimeni nu le încalcă
Grecii își decorează ușa de la intrarea în casă cu mănunchiuri de ceapă

În Grecia, se obișnuiește să se atârne mănunchiuri de ceapă deasupra ușilor, ca o modalitate de a atrage norocul. Pentru greci, ceapa este un simbol al prosperității, deoarece încolțește chiar și atunci când nimeni nu îi acordă atenție. De asemenea, în ziua de Anul Nou, părinții își trezesc copiii lovindu-i ușor în cap cu cepele de pe ușa de la intrare. Este o tradiție aducătoare de noroc și bogăție.

Purcelușii, talisman norocos

Tradiții în noaptea de Revelion pentru a avea bogăție, sănătate și dragoste. Nimeni nu le încalcă
Purcelușii, talismanul norocos

În Germania și Austria, există câteva simboluri norocoase pe care le puteți dărui familiei sau prietenilor în noaptea de Revelion. Printre acestea se numără purcelușii, considerți un semn al bogăției, monedele, potcoavele, broaștele țestoase, buburuzele, trifoiul și coșarul. Irlandezii au o tradiție ciudată, dar care se spune că alungă spiritele rele: aceștia bat în pereți cu pâine.

Sursă foto: www.goodhousekeeping.com

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre