Secretul unui tort ca la Viena. Rețeta desertului fin numit Sacher

Secretul unui tort ca la Viena. Rețeta desertului fin numit Sacher
Istoria spune că tortul Sacher i se datorează lui Eduard Sacher, bucătarul de la curtea prințului Metternich, considerat un adevărat geniu al dulciurilor.

Acesta a reușit să transforme un tort de ciocolată fără prea multe pretenții, într-un desert austriac căutat de întreaga lume.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti o asemenea delicatesă, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 7 gălbenușuri de ou, 150 g unt moale, 125 g zahăr pudră, 200 g ciocolată neagră, 1 pachețel cu zahăr vanilat.

Vă mai sunt necesare 7 albușuri de ou, 125 g zahăr tos, un praf de sare, 150 g făină, unt și făină pentru formă, 150 – 200 g magiun de caise pentru cremă, rom după gust. Pentru glazura Sacher veți folosi 200 g glazură de ciocolată sau ciocolată de menaj neagră, 250 g zahăr și 150-170 ml apă. Când serviți tortul, mai aveți nevoie și de frișcă.

Mod de preparare

Bateți bine untul cu zahărul pudră și zahărul vanilat până se transformă într-o spumă. Adăugați gălbenușurile unul câte unul și dați drumul la cuptor. Ungeți forma de tort cu unt și tapetați bine cu făină. Albușurile se bat spumă cu puțină sare, se adaugă zahărul tos până când se obține o spumă tare.

Sacher, o finețe de tort. Sursă foto: historia

Puneți ciocolata topită în gălbenușuri, apoi albușurile și alternați cu făina. Turnați totul în formă și introduceți la cuptor pentru o oră. Scoateți, lăsați la răcit pe o suprafață netedă, iar după o jumătate de oră întoarceți și pe cealaltă parte.

Ciocolata nu trebuie să fie nici prea fierbinte, nici prea rece

Amestecați magiunul de caise cu rom, tăiați tortul în jumătate și ungeți baza cu magiun. Puneți deasupra cealaltă jumătate și ungeți din nou cu magiun. E momentul să faceți glazura, începând prin a rupe ciocolata în bucăți. Puneți apa la fiert alături de zahăr câteva minute, apoi puneți într-un bol și lăsați să se răcească.

Să nu fie nici prea rece, nici prea fierbinte. Adăugați apoi ciocolata și topiți în amestecul de apă cu zahăr. Turnați rapid glazura peste tort și neteziți cu o paletă. Lăsați să se usuce ciocolata. Tortul se lasă la temperatura camerei, nu la frigider. Se servește întotdeauna alături de frișcă.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre