Toți oamenii de știință de pe glob analizează virusul care face ravagii pe tot globul. Ei descoperă aproape zilnic câte ceva despre coronavirus.

Aproape 50 de milioane de persoane de pe tot globul s-au infectat cu COVID-19, până astăzi, 8 noiembrie. Din păcate, numărul deceselor a depășit 1,2 milioane.

Semne sigure că ați avut deja coronavirus

Suferi de oboseală de lungă durată sau de Brain Fog (incapacitatea de a gândi clar). Nu e vorba de genul de oboseală pe care o simți la sfârșitul unei lungi săptămâni de muncă. Mulți oameni cu COVID-19 se plâng de o oboseală zdrobitoare și incapacitatea de concentrare care persistă săptămâni întregi, scrie doctorulzilei.ro.

Aveți trei tipuri de erupții cutanate

Andrew Chan, profesor de imunologie și boli infecțioase la Harvard T.H. Școala de sănătate publică Chan, susține că aplicația sa pentru Studiul Simptomului COVID a detectat mai multe cazuri de umflături ridicate ale pielii și inflamații pe degetele de la mâini și degetele de la picioare.

Ai o tuse uscată care pur și simplu nu dispare

O tuse persistentă cu febră este cel mai frecvent semn al coronavirusului. Este vorba de o tuse uscată, persistentă, care provoacă dificultăți de respirație. La fel ca oboseala și lipsa de aer, tusea poate dura mult după ce te-ai recuperat din punct de vedere tehnic de la virus.

Aveți dispnee, adică dificultăți de respirație

Acesta este adesea unul dintre primele semne ale COVID-19 și poate persista săptămâni sau luni după recuperare. Virusul provoacă inflamații pulmonare și leziuni care vă pot face să vă respirați greu și poate duce la pneumonie sau sindrom de insuficiență respiratorie acută (ARDS).

Aveți leziuni cardiace de lungă durată

Potrivit unui studiu publicat în JAMA Cardiology, trei sferturi dintre persoanele diagnosticate cu COVID-19 aveau dovezi de leziuni cardiace vizibile la un RMN săptămâni după recuperare. De menționat că 18% dintre persoanele din studiu nu au prezentat niciodată simptome de coronavirus. Virusul poate provoca inflamații cardiace care pot duce la afecțiuni grave, cum ar fi miocardita și pericardita (țesut inflamat care poate provoca bătăi neregulate ale inimii și alte probleme).


Cură de curățarea sângelui și a limfei

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri