Șerbetul de pepene roșu învinge canicula. Rețeta care cucerește pe oricine

Șerbetul de pepene roșu învinge canicula. Rețeta care cucerește pe oricine
Cel mai bun desert când afară e caniculă? Nimic nu se compară cu o porție de șerbet delicios de pepene, care vă răcorește. Iată o rețetă veche, dar la fel de delicioasă.

Dacă faceți parte din categoria celor care iubesc pepenele sub orice formă, e momentul să încercați și minunatul șerbet. Un răsfăț pentru orice pofticios, care va face furori la orice petrecere la iarbă verde, zile aniversare sau momente alături de cei dragi.

Pentru a savura așa cum scrie la carte un desert de cinci stele, mâncați șerbetul de pepene roșu la pahar, cu înghețată de ciocolată deasupra, pregătită tot în casă. E pur și simplu un vis, devenit realitate.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti rețeta veche de șerbet de pepene, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 300 ml apă, 175 g zahăr, o jumătate de pepene roșu. Pentru înghețată aveți nevoie de 10 linguri cu lapte, 10 linguri cu zahăr, 2 linguri cu ness, 5 ouă, 500 g frişcă. Pentru decor vă mai sunt necesare câteva frunze de decor.

Mod de preparare înghețată

Pentru început, pregătiți înghețata. Fierbeți laptele împreună cu zahărul și ness-ul și aveți grijă să amestecați continuu. Lăsați să se răcească, apoi adăugați ouăle.

Deliciul verii: șerbet de pepene roșu

Bateți cât mai bine albușurile, până când se transformă într-o spumă tare. Încorporați apoi în compoziția de ness și frișcă. Puneți totul într-o casoletă pe care o veți introduce în congelator pentru cel puțin trei ore.

Mod de preparare șerbet

Pentru a pregăti șerbetul, fierbeți apa cu zahărul până ce se topește, apoi lăsați la răcit. Curățați bine pepenele de coajă și sâmburi, tăiați în bucăți mai mici și pune în mixer. Amestecul obținut se va amesteca cu siropul răcit și se va pune la congelator. Amestecați din când în când.

După ce șerbetul e înghețat, puneți în pahare, așezați deasupra înghețata, atât cât vă poftește, dar și cuburi mai mici de pepene. Nu uitați să ornați cu mentă. Pepenele roșu este o sursă excelentă de vitamine, hidratează foarte bine organismul, ajută la curățarea rinichilor și este un bun prieten al celor care suferă de anemie.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre