Șeriful a decis. Ce se întâmplă cu Alec Baldwin după incidentul mortal de pe platoul de filmare

Șeriful a decis. Ce se întâmplă cu Alec Baldwin după incidentul mortal de pe platoul de filmare
A trecut o săptămână de la incidentul armat de pe platoul de filmare al westernului „Rust”, în timpul căruia protagonistul, actorul Alec Baldwin, a omorât-o pe directoarea de imagine și l-a rănit, tot prin împușcare, pe regizor.

Ancheta în acest caz avansează, sunt audiați martori și diverse surse. Situația e mai complicată decât părea la prima vedere. Ieri, șeriful din Santa Fe a comunicat un lucru teribil. Decizia a fost luată. Actorul Alec Baldwin va fi urmărit penal. „El a fost cel care a tras cu arma”, a declarat şeriful Adan Mendoza din comitatul Santa Fe, statul New Mexico.

Procurorul de caz vorbește despre urmărirea penală

Urmărirea penală împotriva actorului Alec Baldwin, care a ucis-o accidental pe directoarea de imagine Halyna Hutchins pe platourile de filmare a unui western, săptămâna trecută, nu este exclusă în acest stadiu, a declarat, miercuri, și procuroarea responsabilă cu ancheta în acest caz, relatează AFP.

 

„Toate opţiunile sunt pe masă în acest stadiu și nimeni nu este exclus” cu privire la posibile urmăriri penale, a declarat procuroarea din Santa Fe, Mary Carmack-Altwies, într-o conferinţă de presă.

Ce fapte grave au scos la iveală perchezițiile

Așa cum s-a scris, Alec Baldwin exersa cu o armă de recuzită, o scenă. Când i s-a dat arma, de către regizorul adjunct, i s-a pus că e „rece”. Adică nu conținea muniție defel. El a tras ca exercițiu, spre camerele de filmare, moment în care s-a dovedit că arma avea gloanțe letale. Directoarea de imagine a filmului a murit în mâinile medicilor, fiind împușcată letal în zona toracelui.

Percheziţiile efectuate la ferma Bonanza Creek, unde Halyna Hutchins a fost împuşcată mortal pe 21 octombrie, au dus la confiscarea a 500 de muniţii, a precizat şeriful.

Anchetatorii cred că este vorba de un amestec de cartuşe false, cartuşe goale şi muniţie reală. „Vom stabili cum (această muniţie reală) a ajuns pe platoul de filmare, de ce a fost acolo, pentru că nu ar fi trebuit să fie acolo”, a subliniat șeriful Mendoza. Regulile industriei cinematografice în materie de arme de foc interzic categoric prezenţa muniţiei reale pe orice platou de filmare, tocmai pentru a preveni acest gen de accidente.

Sursa foto: video Jim Weber, Instagram

Recomandarile noastre