Simona Ionescu / Redactor Șef

Supa ușoară de morcovi și ghimbir de post vă încălzește în perioada rece. Veți iubi această rețetă!

Supa ușoară de morcovi și ghimbir de post vă încălzește în perioada rece. Veți iubi această rețetă!
Această supă ușoară de morcovi și ghimbir e excelentă mai ales în perioada rece a anului. Are o textură cremoasă și va fi iubită de toată lumea. Rețeta se prepară foarte repede.

Ingredientul principal pentru prepararea acestei minunate supe sunt morcovii, cu beneficii uriașe asupra organismului, iar ghimbirul se potrivește perfect cu această legumă. Iată rețeta pe care o veți iubi și o veți repeta.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti o supă delicioasă de morcovi și ghimbir de post, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1 lingură cu ulei de măsline extravirgin, ½ ceapă galbenă medie, tocată, ½ linguriță cu sare de mare, 3 căței de usturoi, zdrobiți, 1 kg de morcovi, tăiați mărunt, 1 linguriță cu ghimbir proaspăt ras.

Vă mai sunt necesare 1 lingură cu oțet de cidru de mere, 3 căni cu supă de legume, piper negru proaspăt măcinat, 1 linguriță cu sirop de arțar, opțional.

Mod de preparare

Supa de morcovi și ghimbir de post, perfectă pentru zilele reci

Se încălzește uleiul într-o oală mare la foc mediu. Adăugați ceapa, sare și piper și gătiți până se înmoaie, amestecând ocazional, aproximativ zece minute. Adăugați cățeii de usturoi zdrobiți și morcovii în oală și gătiți câteva minute.

Puneți și ghimbirul, oțetul de mere și supa de legume. Se aduce la punctul de fierbere, apoi se reduce focul și se lasă pe foc timp de 30 de minute. Se lasă să se răcească ușor și se transferă într-un blender. Se mixează până se omogenizează. Dacă supa este prea groasă, adăugați puțină apă. Dacă doriți ca supa să fie puțin mai dulce, adăugați siropul de arțar.

Beneficiile consumului de morcovi

Morcovii sunt o sursă excepțională de betacaroten, fibre, vitamina K1, potasiu și antioxidanți și sunt săraci în calorii. Studiile spun că ajută la scăderea nivelului de colesterol și ajută la îmbunătățirea sănătății ochilor.

Morcovii conțin și licopen, un antioxidant care se găsește în multe fructe și legume roșii, inclusiv morcovi roșii și mov. Licopenul poate reduce riscul de cancer și boli de inimă. Gătirea morcovilor ajută la eliberarea licopenului și îmbunătățește absorbția.

Sursă foto: www.loveandlemons.com

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri