Ingredientul principal pentru prepararea acestei minunate supe sunt morcovii, cu beneficii uriașe asupra organismului, iar ghimbirul se potrivește perfect cu această legumă. Iată rețeta pe care o veți iubi și o veți repeta.
Ingredientele necesare
Pentru a pregăti o supă delicioasă de morcovi și ghimbir de post, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1 lingură cu ulei de măsline extravirgin, ½ ceapă galbenă medie, tocată, ½ linguriță cu sare de mare, 3 căței de usturoi, zdrobiți, 1 kg de morcovi, tăiați mărunt, 1 linguriță cu ghimbir proaspăt ras.
Vă mai sunt necesare 1 lingură cu oțet de cidru de mere, 3 căni cu supă de legume, piper negru proaspăt măcinat, 1 linguriță cu sirop de arțar, opțional.
Mod de preparare
Se încălzește uleiul într-o oală mare la foc mediu. Adăugați ceapa, sare și piper și gătiți până se înmoaie, amestecând ocazional, aproximativ zece minute. Adăugați cățeii de usturoi zdrobiți și morcovii în oală și gătiți câteva minute.
Puneți și ghimbirul, oțetul de mere și supa de legume. Se aduce la punctul de fierbere, apoi se reduce focul și se lasă pe foc timp de 30 de minute. Se lasă să se răcească ușor și se transferă într-un blender. Se mixează până se omogenizează. Dacă supa este prea groasă, adăugați puțină apă. Dacă doriți ca supa să fie puțin mai dulce, adăugați siropul de arțar.
Beneficiile consumului de morcovi
Morcovii sunt o sursă excepțională de betacaroten, fibre, vitamina K1, potasiu și antioxidanți și sunt săraci în calorii. Studiile spun că ajută la scăderea nivelului de colesterol și ajută la îmbunătățirea sănătății ochilor.
Morcovii conțin și licopen, un antioxidant care se găsește în multe fructe și legume roșii, inclusiv morcovi roșii și mov. Licopenul poate reduce riscul de cancer și boli de inimă. Gătirea morcovilor ajută la eliberarea licopenului și îmbunătățește absorbția.
Sursă foto: www.loveandlemons.com
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook
- WhatsApp, două modificări revoluționare. Toți utilizatorii sunt afectați
- Se schimbă totul pentru români. Ce aduce decizia așteptată de decenii
- Predicția din 1995 a lui Bill Gates care s-a adeverit: de ce nimeni nu a luat-o în serios
- Ministerul Muncii îi liniștește pe români. Nu sunt probleme cu banii pentru pensii
- Un mare antrenor al fotbalului românesc ne-a părăsit. A fost mentorul multor generații de fotbaliști: Drum ...
- Asia Express, Proba care a făcut pe Anca Țurcașiu să țipe de frică:„Să mor eu dacă pot să facă asta! Nu pot...
- Grecia respinge afirmația Turciei despre „minoritatea turcă”. Noi surse de tensiuni în Mediterană
- Ultima apariție a Ronei Hartner. Își pregătise deja locul de veci
- Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
- Ai grijă de tine, iubește-te și regăsește-te. Mai apoi, vei atrage ceea ce îți este menit să f...
- Moș Nicolae - Tradiții, poveste și semnificație