Simona Ionescu / Redactor Șef

Desertul irezistibil care combină două prăjituri delicioase: mini cheesecake cu bază de brownie

Desertul irezistibil care combină două prăjituri delicioase: mini cheesecake cu bază de brownie
Zilele sunt tot mai înnorate, dar nu ne oprește nimic să punem soarele în farfuriile de desert cu rețete care aduc zâmbetul pe buze și răsfață papilele gustative.

Un desert irezistibil care combină cele mai bune două prăjituri: brownie și cheesecake, într-o singură mușcătură. Este perfect de preparat pentru a-i răsfăța pe cei dragi sau pentru a vă face mai frumoasă orice zi mohorâtă. Rețeta este simplă, necesită doar atenție în a urma pașii și combinația ingredientelor. În final, fiecare mușcătură este o explozie de gust, cu gustul de ciocolată din brownie și cremozitatea cheesecake-ului.

Ingrediente pentru mini cheesecake cu bază de brownie

Pentru baza de brownie:

  • 1/2 cană de unt topit
  • 1 cană de zahăr granulat
  • 2 ouă mari
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • 1/2 cană de făină
  • 1/3 cană de cacao praf
  • 1/4 linguriță de praf de copt
  • 1/4 linguriță de sare

Pentru stratul de cheesecake: 

  • 225 g de brânză cremă
  • 1/4 cană de zahăr granulat
  • 1 ou mare
  • 1 linguriță de extract de vanilie

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 175°C și pregătiți formele pentru mini tarte. Puneți hârtie de copt sau forme de hârtie pentru brioșe într-o tavă specială pentru acestea. După ce ați pregătit totul, apucați-vă de prepararea prăjiturii. 

Începeți cu baza de brownie. Bateți untul topit, zahărul, ouăle și vanilia până când devin un amestec omogen și neted. Adăugați făina, praful de cacao, praful de copt și sarea. Amestecați până se încorporează toate ingredientele. Împărțiți în mod egal aluatul de brownie în formele de brioșe, umplându-le pe un sfert. 

Pregătiți rapid și stratul de cheesecake. Bateți brânza cremă, zahărul, oul și vanilia până obțineți o cremă compactă. 

Între timp, dați la cuptor formele cu aluat de brownie și coaceți 8 – 10 minute până când încep să se întărească la suprafață. Apoi adăugați deasupra amestecul de cheesecake peste fiecare bază de brownie și coaceți încă 12 – 15 minute, până când stratul de cheesecake se leagă. Desertul irezistibil este gata.  

Lăsați să se răcească complet, la temperatura camerei, apoi puneți-le la frigider pentru cel puțin o oră înainte de a le servi.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre