Desertul cu Nutella despre care toată lumea vorbește este simplu de preparat, nu necesită coacere și nici gelatină alimentară pentru întărirea cremei. Întreaga familie va fi încântată de el.
Ingrediente pentru desertul cu Nutella de care vorbește toată lumea
– napolitane cu vanilie (sau cu cacao): 400 g
– pișcoturi: 200 g
– unt topit: 200 g
– cremă mascarpone: 500 g
– zahăr pudră: 50 g
– smântână pentru frișcă: 500 ml
– cremă Nutella: 200 g
– ciocolată albă: 200 g
– ciocolată neagră: 80 g
Mod de preparare
Într-o tavă de tort rotundă, mare, cu pereți detașabili, așezați de jur împrejurul pereților napolitanele, pentru a forma un „zid”. Separat, mărunțiți pișcoturile într-un blender, combinați-le cu untul topit și amestecați bine. Turnați amestecul în tavă și nivelați-l atent cu o lingură sau cu fundul unui pahar. Dați tava la frigider pentru 30 de minute.
View this post on Instagram
Între timp, amestecați crema mascarpone cu zahărul pudră. Separat, bateți smântâna pentru frișcă. După ce crema mascarpone și smântâna sunt bine amestecate, combinați-le într-un singur bol și împărțiți amestecul în două părți egale. Puneți jumătate din amestec peste blatul de pișcoturi și lăsați la frigider pentru o oră.
Peste cealaltă jumătate din cantitatea de cremă, adăugați Nutella la tamperatura camerei și amestecați bine. Puneți acest amestec deasupra stratului de cremă mascarpone și refrigerați din nou pentru încă o oră.
Decorați cu ciocolată neagră și albă
După acest interval, puneți ciocolata albă topită deasupra și decorați cu ciocolata neagră topită. Pentru a obține un model interesant, trasați linii de ciocolată neagră cu ajutorul unui poș cu vârf subțire, apoi „desenați-le” cu o scobitoare.
Dați desertul la frigider pentru încă 30 de minute înainte de a-l servi. Avantajul marginii de napolitane este că veți putea porționa foarte precis feliile. Puteți tăia unele mai subțiri, de lățimea unei napolitane, sau unele mai „generoase”, groase cât două napolitane. Desertul se va păstra la frigider.
Sursa: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook
- Costi Ioniță, colaborare spectaculoasă. Ce artiști de renume participă la noul proiect
- Se schimbă vremea. Furtuni de zăpadă, ninsori abundente, viscol și ger
- Zece semne că ești mult mai inteligent decât crezi
- Unii seniori vor primi două pensii în luna decembrie. Despre ce este vorba
- Muzica populară din România a pierdut o legendă. A fost cel mai iubit cântăreț
- Asia Express, Proba care a făcut pe Anca Țurcașiu să țipe de frică:„Să mor eu dacă pot să facă asta! Nu pot...
- Mitul spectatorului nevinovat: Neputință, indiferență și complicitate în Germania nazistă
- Ultima apariție a Ronei Hartner. Își pregătise deja locul de veci
- Avem testamentul lui Silviu Prigoană. Ce primesc Adriana Bahmuțeanu și celelalte foste soții
- Rugăciunea mamei pentru fiul ei, cea mai puternică binecuvântare
- Cine este Loredana Salanța, reprezentanta României la Miss Universe 2024. Legătura tinerei cu ...