Simona Ionescu / Redactor Șef

Desertul cu Nutella de care vorbește toată lumea. Nici măcar nu porniți cuptorul

Desertul cu Nutella de care vorbește toată lumea. Nici măcar nu porniți cuptorul
Biscuiții, Nutella, ciocolata și frișca sunt ingrediente care stârnesc poftele tuturor. Combinate într-un anume mod, devin cel mai râvnit desert al momentului. Care, pe cât de spectaculos arată, pe atât de simplu este de preparat.

Desertul cu Nutella despre care toată lumea vorbește este simplu de preparat, nu necesită coacere și nici gelatină alimentară pentru întărirea cremei. Întreaga familie va fi încântată de el.

Ingrediente pentru desertul cu Nutella de care vorbește toată lumea

– napolitane cu vanilie (sau cu cacao): 400 g 

– pișcoturi: 200 g 

– unt topit: 200 g 

– cremă mascarpone: 500 g 

– zahăr pudră: 50 g 

– smântână pentru frișcă: 500 ml 

– cremă Nutella: 200 g 

– ciocolată albă: 200 g 

– ciocolată neagră: 80 g 

Mod de preparare

Într-o tavă de tort rotundă, mare, cu pereți detașabili, așezați de jur împrejurul pereților napolitanele, pentru a forma un „zid”. Separat, mărunțiți pișcoturile într-un blender, combinați-le cu untul topit și amestecați bine. Turnați amestecul în tavă și nivelați-l atent cu o lingură sau cu fundul unui pahar. Dați tava la frigider pentru 30 de minute.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cookrate – Cakes (@cookrate.cakes)

Între timp, amestecați crema mascarpone cu zahărul pudră. Separat, bateți smântâna pentru frișcă. După ce crema mascarpone și smântâna sunt bine amestecate, combinați-le într-un singur bol și împărțiți amestecul în două părți egale. Puneți jumătate din amestec peste blatul de pișcoturi și lăsați la frigider pentru o oră.

Peste cealaltă jumătate din cantitatea de cremă, adăugați Nutella la tamperatura camerei și amestecați bine. Puneți acest amestec deasupra stratului de cremă mascarpone și refrigerați din nou pentru încă o oră.

Decorați cu ciocolată neagră și albă 

După acest interval, puneți ciocolata albă topită deasupra și decorați cu ciocolata neagră topită. Pentru a obține un model interesant, trasați linii de ciocolată neagră cu ajutorul unui poș cu vârf subțire, apoi „desenați-le” cu o scobitoare.

Dați desertul la frigider pentru încă 30 de minute înainte de a-l servi. Avantajul marginii de napolitane este că veți putea porționa foarte precis feliile. Puteți tăia unele mai subțiri, de lățimea unei napolitane, sau unele mai „generoase”, groase cât două napolitane. Desertul se va păstra la frigider.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri