Simona Ionescu / Redactor Șef

Super rețetă: Cea mai simplă budincă, sănătoasă și care te ajută la slăbit

Super rețetă: Cea mai simplă budincă, sănătoasă și care te ajută la slăbit
Vrem dulciuri, am vrea să fie sănătoase, să aibă puține calorii sau deloc, și să fie, mai ales, foarte gustoase. Cu ciocolată, dacă se poate. Vestea bună este că se poate!

Un desert super simplu de preparat este această budincă sănătoasă, care ajută la slăbit. Este, cu siguranță, cea mai simplă budincă pe care o puteți prepara. Contine numai trei ingrediente, iar acestea sunt super sănătoase.

Mere, super sănătoase

În primul rând, avem nevoie de mere. Merele, se știe, sunt gustoase, răcoritoare, sățioase și ieftine, iar acum este sezonul lor. Acestea sunt unele dintre cele mai sănătoase fructe pe care le putem consuma. Indiferent de soiul pe care îl alegem, merele au aceleași substanțe nutritive. Ceea ce diferă, într-o măsură mai mică sau mai mare, este conținutul de zahăr, care poate ajunge până la 16% în cazul merelor mai dulci. Altfel, merele conțin peste 80% apă, acizi organici, substanțe pectice, vitaminele A, C, B1, B2, B3, B6, B9 și E, fier, calciu, fosfor, magneziu, iod și potasiu.

Ouăle aduc multe vitamine corpului

În al doilea rând, avem nevoie de ouă. Ouale sunt bogate în proteine, dar și în vitamine și minerale, cum ar fi vitamina D, vitamina B12, seleniu și fosfor. Vitamina D este importantă pentru sănătatea oaselor și a sistemului imunitar, în timp ce vitamina B12 este necesară pentru producerea de celule roșii din sânge și pentru funcționarea sistemului nervos.

Cacaoa ne ține deștepți

În al treilea rând, vom folosi cacao. Consumul de cacao prezintă foarte multe beneficii asupra sănătății. Aceasta este bogată în minerale precum calciu, magneziu, potasiu, fosfor, zinc, fier, alături de vitaminele din complexul B (B1, B2, B3, B6, B9). De asemenea, consumul de cacao previne bolile cardiovasculare și combate anumite complicații care se întâlnesc la persoanele în vârstă. Beneficiile pentru sănătate ale pudrei de cacao se datorează numeroaselor flavonoide din compoziția bobului de cacao.

Dintre aceste substanțe active, cu proprietăți puternic antioxidante, cele mai importante sunt catechinele, epicatechinele și flavonolii. Acești antioxidanți reduc riscul îmbolnăvirii de afecțiuni grave, cum ar fi diabetul zaharat, infarctul miocardic, accidentul vascular cerebral sau cancerul. Mai mult, consumul de cacao ajută la buna funcționare a creierului, încetinind, în același timp, procesul de îmbătrânire al organismului.

Ingrediente pentru cea mai simplă și gustoasă budincă

– 2 ouă

– 2 mere

– Un sfert de cească de pudră de cacao

– Esență de vanilie

Mod de preparare

Se amestecă ouăle cu un tel. Separat merele se taie în cuburi sau felii (nu trebuie curățate de coajă). Ulterior, se amestecă într-un blender toate ingredientele menționate. Se pune apoi conținutul într-o formă de copt tapetată cu hârtie specială sau unsă cu unt.

Se coace budinca timp de 30 de minute la 175 de grade Celsius. După ce s-a răcit, budinca se poate răsturna și servi.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre