Sfaturi utile pentru a alege gresia și faianța

Sfaturi utile pentru a alege gresia și faianța
O gresie și o faianță de calitate va da întotdeauna un plus de personalitate casei dumneavoastră. De aceea, trebuie să fiți extem de atenți atunci când o alegeți.

Fie că reamenajați casa, fie că vă mutați într-o altă locuință, simțiți uneori nevoia să înlocuiți gresia și faianța. Iată ce trebuie să faceți pentru a nu vă confrunta cu probleme.

Sfaturi utile pentru a alege gresia și faianța

Dacă vreți ca locuința dumneavoastră să arate exact ca în reclame, atunci trebuie să știți că există anumite reguli de care trebuie să țineți cont când alegeți gresia și faianța. Iar o atenție sporită trebuie acordată culorilor. În plus, specialiștii spun că e bine să alegeți plăci cu suprafața mată, pentru că acestea nu se vor demoda niciodată. Sigur că nici cele lucioase nu sunt de lăsat deoparte, pentru că arată excelent, dar veți fi nevoiți toată ziua să le curățați, pentru că se va vedea orice pată.

Pentru baie se recomandă culori reci, pentru bucătărie culori calde

De asemenea, specialiștii spun că cele mai indicate pentru bucătărie sunt culorile calde, respective nisip, nude, bej sau portocaliu. Cât privește faianța și gresia pentru baie, e bine să optați pentru culori reci, gri, albastru sau verde. În cazul în care vă place gresia porțelanată, e bine să o alegeți pe cea care imită materialele naturale exterioare, respective piatră sau cărămidă.

Nu combinați mai mult de maxim trei culori

Dacă nu vă pricepeți, nu vă apucați să vă puneți singuri gresia sau faianța. Cel mai bine știu meseriașii, care vă pot face baia și bucătăria să fie tot ce ați visat. În cazul în care aveți o baie mică, mozaicul reprezintă o alegere potrivită. Indiferent ce gresie și faianță alegeți, nu combinați mai mult de trei culori.

Întotdeauna cumpărați gresie și faianță mai multă, pentru că pot exista multe pierderi. De asemenea, e extrem de important să verificați puterea de absorbție a apei. Specialiștii spun că la o faianță de calitate inferioară, va crăpa mult mai repede. Nu în ultimul rând, trebuie acordată o importanță deosebită și adezivului utilizat.

Sursă foto: e-pardoseli