Sibiu Jazz Festival se transformă. Ce surprize au pregătit organizatorii

Sibiu Jazz Festival se transformă. Ce surprize au pregătit organizatorii
Organizatorii Sibiu Jazz Festival (SJF) au anunţat că ediţia din acest an, care se va desfăşura în perioada 21-23 august, va fi una neobișnuită și va include o componentă rock.

Consacrat drept o experienţă muzicală unică, Sibiu Jazz Festival, vine cu o mare surpriză pentru publicul român şi internaţional.

„Pe lângă eleganţa şi ritmicitatea jazzului clasic, festivalul are anul acesta o componentă inedită de rock care se îmbină perfect pe scenă, oferind nu doar o experienţă artistică cu totul neobişnuită, ci şi o alternativă de a pune în comun oamenii, antrenându-le energiile, live si online, prin vocaţia universală a muzicii cu respectarea regulilor impuse de virusul COVID19”, transmit organizatorii.

Publicul român este aşteptat la sfârşitul penultimei săptămâni din august, respectiv pe 21, 22 şi 23, să se învioreze la Sibiu alături de mari artişti ai scenei naţionale. Pe parcursul celor trei zile de festival voir concerta: Paolo Profeti & ArtHitElectronic – Swing Project, Firma – Commissioned Jazz-Rock Project (proiect creat special pentru SJF), Viţa de Vie – Acoustic Jazz-Rock Project, Berti Barbera şi mulţi alţii.

Festival de aproape 50 de ani

Sibiu Jazz Festival are o istorie de aproape cinci decenii, când însăşi existenţa acestei muzici abia depăşeşte un secol. Totul a început însă în alt oraș.


De ce e secretoasă Iulia Vântur în relația ei cu Salman Khan

Budincă de morcovi cu brânză dulce


Astfel, la începutul anilor ’70 au loc la Ploieşti primele trei ediţii ale Festivalului Naţional de Jazz. Din motive de „poluare ideologică”, festivalul a fost mutat, la Sibiu, în anul 1974, bucurându-se de respect şi susţinere, până şi din partea oficialităţilor politice comuniste, fiind organizat de echipa dedicată a Jazz Club Sibiu, cel mai puternic club de jazz din ţară la vremea respectivă.

În 1977, Festivalul a devenit internaţional, prin participarea unui grup de muzicieni din Cehoslovacia. Începând cu anul 2005, Sibiu Jazz Festival a fost recunoscut drept cel mai important eveniment de gen din România, devenind membru cu drepturi depline în cea mai importantă reţea de festivaluri şi promotori de jazz din Europa: Europe Jazz Network.

SJF este singurul festival de jazz din România inclus în programul internaţional de promovare al turismului cultural, care a fost lansat în perioada 2018-2020: JAZZ ACROSS EUROPE.

Programul complet al festivalului poate fi vizionat aici.