Budincă de morcovi cu brânză dulce

Budincă de morcovi cu brânză dulce
Morcovii sunt o reală sursă de sănătate și e importantă să îi includem în alimentația zilnică. Despre avantajele lor Rețete și vedete a scris în repetate rânduri. Ajută vederea și ajută la obținerea unui bronz superb. Un motiv în plus, așadar să ne oprim asupra unei rețete interesante: budincă de morcovi cu brânză dulce.

Aceasta este o rețetă care se prepară ușor și le e recomandată inclusiv acelora care trebuie să urmeze anumite regimuri alimentare care le interzic consumul de făină și zahăr. În final, desertul are o textură cremoasă, fiind ideală și în cazul copiilor care încă nu au dinții crescuți. Se servește rece.

Ingrediente:

250 g piureu de morcov, 250 g  brânză de vaci, 3 linguri cu vârf crupe de griș, 1 ou, 5 g praf de copt, semințe de floarea soarelui (puteti folosi diferite semințe și dacă doriți 2 linguri de zahăr și 5 g zăhar vanilat)

Preparare:

Mai întâi se pregătesc morcovii. Se fierb până devin moi, apoi se decojesc și se dau prin blender. Dacă nu aveți, îi puteți pasa cu furculița, până rezultă un pireu omogen.


Tequila Sunrise, cocktailul cu melodii și film

Violator român, plimbat prin pușcăriile Europei. Acum, Italia nu mai vrea să-l țină


În alt vas pregătim crupele de griș și brânza. Se amestecă morcovul, grișul, brânza și oul.  Se presoară semințe de floarea soarelui.

Apoi, se pune compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt. Se presoară suprafața cu un biscuite zdrobit.  Compoziția se coace în cuptorul supraîncălzit la 180C, timp de 30 – 35 min. Se servește după ce se răcește.

Sursa: bunica.md