Timp de peste 40 de ani, Silviu Stănculescu a fost o prezență distinsă, cu o voce fermecătoare și puternică, pe scenă și pe ecran. Un bărbat frumos, cu ținută aristocratică.
Silviu Stănculescu, răpus de leucemie
Pe 9 iulie 1998, pleca într-o excursie în Turcia alături de soție, iar la întoarcere starea de sănătate s-a înrăutățit, iar la 23 octombrie s-a stins discret, de leucemie.
Silviu Stănculescu a fost unul dintre absolvenții Promoției de Aur a Teatrului Românesc care a jucat pe scene bucureștene, dar și pe marele ecran în aproape 50 de filme artistice. Zeci de personaje în piese de teatru radiofonic sau în piese de teatru pentru televiziune. O prezență agreabilă în emisiuni de divertisment alături de minunați actori români.
Actorul Silviu Stănculescu a fost prezentator la ediția din 1969 a Festivalului Internațional Cerbul de Aur de la Brașov, împreună cu Sanda Țăranu, și a dat zeci de recitaluri de poezie.
Silviu Stănculescu s-a căsătorit la 25 de ani cu o colegă de liceu din Caracal
Au trecut deja 22 de ani de cînd marele actor Silviu Stănculescu s-a stins, răpus de leucemie. A avut o viață frumoasă și în carieră și în viața personală. S-a căsătorit la 25 de ani cu o colegă de liceu.
Tânăr actor repartizat la Bacău, Silviu Stănculescu se căsătorea în iulie 1957 cu fosta sa colegă de la Liceul Comercial din Caracal, Corina Pârvulescu. Ea absolvise Institutul de Economie și Statistică și nu împlinise 23 de ani. El avea 25 deja.
În 1962 se năștea primul lor copil, o fetiță pe care au botezat-o Rodica. Necazul nu i-a ocolit pe tinerii părinți. Au pierdut-o pe Rodica în 1966 într-un stupid accident. Peste doi ani, sosea pe lume Catrinel, care avea să le vindece o parte din răni, iar în 1970 fiul lor, Radu, care le împlinea destinul de părinți.
Silviu Stănculescu, cariera
La 24 ianuarie 1932, de Ziua Unirii, venea pe lume Silviu-Mihail la Timișoara, iar Virginia și Dumitru Stănculescu deveneau pentru a doua oară părinți. Înaintea lui cu doi ani, se născuse Valentin pe care aveau să-l piardă la vârsta de 6 ani din cauza unei epidemii.
Încă din vremea când era elev, Silviu Stănculescu a fost atras de scenă. În primul an, a fost respins pe motiv că are fața asimetrică.
Va termina IATC secția actorie la București în 1956, fiind coleg cu marii actori ai Generației de Aur: Amza Pellea, Victor Rebengiuc, Silvia Popovici, Draga Olteanu.
Din 1960, până în 1998, Silviu Stănculescu a jucat în aproape 50 de filme și tot atâtea piese de teatru. Joacă în foarte multe piese de teatru radiofonic. Între anii 1981 si 1990 a fost director al Teatrului de Comedie până la sfârșitul vieții.
Ultima apariție scenică va fi în iunie, într-o zi de 13, în musicalul ”My Fair Lady” de Loewe, în rolul profesorului Higgins, un rol pe care l-a iubit enorm, iar ultima înregistrare la radio va fi în ziua de 8 iulie 1998.
La 75 de ani, Rod Stewart a lovit ca un sălbatic! Acum face eforturi să nu ajungă în spatele gratiilor
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook