Simona Halep și apărătorii ei au depus o solicitare ca dosarul ei de dopaj să fie judecat în regim de urgență. Tribunalul Independent de la Londra desemnat de ITIA, Sports Resolutions, adică instituția care judecă în primă instanță cazurile de dopaj, a acceptat cererea avocaților.
Ar putea primi dosar o mustrare
Dacă instanța va decide că Simona are dreptate, e posibil să primească doar o mustrare și să scape de suspendare. În plus, ar putea reveni foarte repede în circuitul profesionist de tenis. În consecință, cazul sportivei va fi judecat în termen de trei luni de la prezentatarea rechizitoriului. În cazul în care instanța nu va spune că e nevinovată, Halep va merge la Tribunalul de la Lausanne, care e cea de-a doua cale de atac.
Simona a fost suspendată în august 2022
Sportiva a fost suspendată provizoriu după ce a fost găsită pozitiv la un test doping în luna august a anului trecut. În corpul Simonei a fost găsit atunci roxadustat, o substanță utilizată în cazurile de anemie severă sau alte probleme de sănătate.
Simona a făcut tot ce a putut până acum să le demonstreze tuturor că e nevinovată și a mărturisit că nu se va lăsa până când nu se va face lumină. Nu demult, a ieșit la iveală și faptul că ea a consumat un supliment care, se pare, a fost infestat cu roxadustat.
Ce se arată în comunicatul ITIA
„Datorită naturii competitive a tenisului și cerințelor sale fiziologice, nu este surprinzător faptul că unii jucători sunt tentați să ia suplimente ca parte a dietei lor pentru a maximiza performanța. Suplimentele trebuie privite cu prudență, deoarece există un risc substanțial de contaminare cu substanțe interzise și / sau substanțe periculoase pentru sănătate. Suplimentele nu sunt clasificate ca alimente și, prin urmare, nu sunt supuse acelorași standarde de producție.
“Suplimentele din toate regiunile pot prezenta un risc crescut de încălcare a antidopingului”
Au avut loc mai multe încălcări ale regulilor anti-doping în cadrul TADP (Programul anti-doping de tenis) din cauza prezenței unor substanțe interzise în suplimentele consumate. Suplimentele din toate regiunile pot prezenta un risc crescut de încălcare a antidopingului.
Jucătorii din America de Sud ar trebui să fie foarte atenți la utilizarea suplimentelor, inclusiv a celor preparate în farmacii, deoarece în acea regiune au avut loc mai multe încălcări rezultate din suplimentele preparate din surse similare”, a transmis ITIA prin intermediul unui comunicat.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook