Simona Halep, ștearsă cu buretele de peste tot! Sportiva care a adus România în topul WTA, umilită la ea acasă

Simona Halep, ștearsă cu buretele de peste tot! Sportiva care a adus România în topul WTA, umilită la ea acasă
De parcă nu i-ar fi ajuns ce i s-a întâmplat până acum, Simona Halep a mai primit o palmă grea.

Fără îndoială că Simona Halep nu a avut niciodată un an atât de greu. Când se va sparge ghinionul pentru sportivă.

Simona Halep e pur și simplu șocată de turnura pe care a luat-o viața sa și încearcă să-și țină cumpătul. Ce-i drept, nu e deloc ușor, mai ales că recent, a mai primit o lovitură grea. Și-a pierdut toate privilegiile pe care le avea din partea Federației Române de Tenis. În consecință, nu va mai avea facilități nici la Centrul Național de Tenis, nici la Complexul Olimpic de la Izvorani, locuri unde se antrena.

„Noi nu scoatem pe nimeni din lot decât dacă se accidentează sau face ceva disciplinar”

„În lotul național pe care îl întocmim la federație se regăsesc jucătoarele clasate între locurile 1 WTA și 200 WTA. Ele intră automat și asta înseamnă că pot folosi gratuit facilitățile de la Centrul Național de Tenis și de la Izvorani. Lotul de senioare se întocmește pe baza clasamentului WTA.

Dintre jucătoarele din lotul național, sunt selectate pentru Fed Cup cele mai în formă. Iar dacă este nevoie, se pot lua jucătoare și din lotul de tineret. Noi nu scoatem pe nimeni din lot decât dacă se accidentează sau face ceva disciplinar”, a precizat Antrenorul federal Gabriel Moraru a explicat pentru ProSport.

Susținută de antrenorul Patrick Mouratoglou

Printre cei care sunt alături de Simona pentru a o ajuta să dovedească că e nevinovată este și antrenorul său, Patrick Mouratoglou, care a postat cu ceva timp în urmă un mesaj.

„Salutare, tuturor. În primul rând, vreau să vă spun prin ce şoc a trecut echipa noastră din momentul în care a Simona a fost anunţată că a fost testată pozitiv la US Open. În cei aproape 30 de ani de muncă, în care am lucrat cu sute de sportivi profesionişti, nu m-am confruntat niciodată cu o astfel de situaţie.

„Prioritatea mea a fost să îmi pun energia pentru a o ajuta şi a o susţine în a-şi dovedi nevinovăţia”

Sunt recunoscător că atât de mulţi oameni din lumea tenisului, care au lucrat cu Simona sau o cunosc personal de mai mulţi ani, au vorbit.

Vreau să le mulţumesc oamenilor care au reacţionat într-un moment atât de important pentru Simona. Cuvintele lor transmit un mesaj atât de puternic. Din momentul în care Simona a fost testată pozitiv, săptămâna trecută, am ales să îmi păstrez, relativ, tăcerea. Prioritatea mea a fost să îmi pun energia pentru a o ajuta şi a o susţine în a-şi dovedi nevinovăţia”, a spus acesta.