Spaghete cu sos de ciuperci și avocado. Rețetă

Spaghete cu sos de ciuperci și avocado. Rețetă
Spaghete cu sos de ciuperci și avocado este o rețetă bună de împăcat poftele tuturor din casă – și care țin post, și care nu.

Această rețetă de spaghete cu sos de ciuperci și avocado este ușor de preparat și se poate face atât cu carne, cât și fără. 

Ingrediente spaghete cu sos de ciuperci și avocado:

2 cepe mai mari

0,5 kg ciuperci (champignon, în cazul nostru)

150 ml vin alb sec

O linguriță de sos de soia

4-5 felii de roșii uscate în ulei

1 avocado mediu

O cană de supă de legume

Un vârf de lingură de făină

Busuioc, oregano

pentru versiunea cu carne, adăugați:

250 gr carne de vită (fileu sau antricot)

2 feliuțe de șuncă afumată

Opțional, o lingură de frișcă 20% grăsime (se poate substitui cu smântână)

Mod de preparare: 

Ceapa se toacă mărunt, se călește într-o lingură de ulei. Ciupercile se taie feliuțe nu prea groase. Dacă faceți cu carne, tocați mărunt și carnea de vită. Adăugați carnea (ciupercile, respectiv) la tigaie și înăbușiți la foc mic până scade sucul lăsat de acestea. La versiunea cu carne, adăugați apoi ciupercile și șunculița tăiată cubulețe.

Când ciupercile s-au înmuiat și sucul lăsat a scăzut puțin, turnați vinul. După ce a scăzut și vinul, se adaugă sosul de soia și roșiile uscate.

Făina se dizolvă în supa de legume și se toarnă în sos. Avocado se curăță de coajă, se îndepărtează sâmburele și se taie cubulețe, apoi se pune în sos, eventual împreună cu lingura de frișcă. Dacă este nevoie, se sărează și se condimentează cu nițel busuioc și oregano. În cazul în care vi se pare că are prea puțin lichid, mai adăugați apă fiartă. Când începe iarăși a fierbe, se ia de pe foc.

Spaghetele se fierb al dente (cca 5-7 minute pentru spaghetti clasice), ca să-și păstreze fermitatea. Se scurg, se pun pe o farfurie caldă și se toarnă deasupra sosul de ciuperci și avocado. 

Foto: Facebook

Rețetă de colțunași Gyoza, preparată de Chef Nicolai Tand