Spectacolul Omul cel bun din Seciuan de Bertolt Brecht, în regia lui Andrei Şerban este evenimentul teatral al săptămânii ce urmează. Distribuția îi aduce împreună pe actorii: Alexandra Fasolă / Ana Ularu, Vlad Ivanov, Cătălin Babliuc / Alexandru Potoceanu, Rodica Mandache, Manuela Ciucur, Mirela Gorea, Daniela Nane / Ana Covalciuc, Profira Serafim, Adrian Ciobanu, Marcela Motoc, Mihai Niţă, Silvana Negruţiu, Adela Bengescu, Simona Pop, spectacolul având scenografia semnată de Iuliana Vâlsan și muzica de Raul Kusak.
„Omul cel bun din Seciuan este un spectacol inteligent. Îmbină didacticul cu entertainmentul, cometariul social cu emoţia şi forma cu forţa convenţiei. Este un Brecht personalizat de către Andrei Şerban. O încrucişare neaşteptată între două forme de a face teatru, cu un rezultat suprinzător de tonic. Genul de spectacol care se adresează pe mai multe paliere şi care poate place spectatorilor indiferent de backgroundul cultural. Curat Brecht”, scrie criticul de teatru Alina Epîngeac.
Omul cel bun din Seciuan se regăsește în București
Așa cum arată și Dana Nicolae, „Andrei Șerban se folosește eficient de personajele lui Brecht, dar şi de actorii excepţionali şi multitalentaţi, pentru a crea un dialog biografic între trecutul său, perioada de „exil” și România de astăzi.
Title-cards-urile care fac nenumărate referințe la promisiunile ceaușiste de abundență și autosuficiență comparate cu declinul economic curent sau la evacuările forțate recente împotriva cărora se militează intens… toate sunt competent încadrate într-o poveste despre un orășel din China, numit Seciuan”. Ceea ce e de remarcat e că Seciuan-ul lui Șerban este în același timp și București. Cu bune, rele, dar mai ales cu foarte rele. Iar publicul înțelege că schimbarea poate veni numai prin implicarea civică a fiecărui cetățean.
Acest spectacol este o comedie amară despre viciile mentalității bolnave ce macină societatea noastră. Biletele la acest spectacol au fost puse în vânzare și pot fi achiziționate online, accesând site-ul Eventim.
Sursa foto: Facebook / Teatrul Bulandra
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook