Simona Ionescu / Redactor Șef

Când se va difuza MasterChef 2024 cu chefii Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu. Revine și Gina Pistol în echipă?

Când se va difuza MasterChef 2024 cu chefii Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu. Revine și Gina Pistol în echipă?
Anul trecut, Rețete și Vedete anunța din primul moment ce va urma în carierele chefilor Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu. Și s-a confirmat! Cei trei s-au întors la PRO TV, locul de unde au și pornit înainte să fie celebri la Antena 1. Tot ce rămâne de văzut acum este dacă îi va însoți și Gina Pistol și astfel se va reîntregi echipa.

Rețete și Vedete scria încă de anul trecut despre plecarea din Antenă a celor trei chefi: Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu. Iar acum că a venit anunțul oficial că cei trei vor începe MasterChef, s-a dovedit ca am avut informații corecte de la sursele noastre. 

La PRO TV sunt angajați care știau, încă de anul trecut, că chefii Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu revin la televiziunea care i-a lansat. Existau deja discuții despre un nou format de emisiune culinară care se va difuza sâmbăta, în noua grilă, începând cu anul 2024.

MasterChef 2024, cu formula inițială de acum 12 ani, în cărți încă de anul trecut 

Și tot zvonurile spun în continuare că plecarea celor trei chefi ar fi fost pregătită din vara anului 2023. Deoarece contractele lor nu puteau fi încetate fără urmări financiare, bucătarii au găsit soluția: să fie dați afară, pentru că sunt obosiți și nu pot începe filmările la Antenă pentru sezonul 13. Context în care, cei trei nici nu mai sunt obligați să despăgubească postul de televiziune. Prin urmare, în grup, au refuzat să mai filmeze noul sezon. Ținând cont că cei trei au fost dați afară, procesul cu Antena 1 poate fi câștigat ușor dacă au avocați buni.

Chef Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu ar putea câștiga ușor procesul cu Antena 1, căci au fost dați afară, nu au plecat ei.

Scriam atunci că, teoretic, Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu vor începe noua emisiune în 2024. Și este foarte posibil ca lor să li se alăture și prietena lor de emisiune, Gina Pistol, care a părăsit Antena 1 cu luni bune înaintea chefilor. Ea spunea că vrea să ia o pauză de televiziune și să se focuseze pe creșterea fetiței ei și a lui Smiley, însă, după o vreme a anunțat și că i-ar fi dor de platourile de filmare. Soția lui Smiley a și anunțat că e posibil să revină în 2024 dacă primește oferte. 

Una dintre teorii, confirmată oficial. Urmează Gina Pistol să revină și ea alături de chefi?

Acum că una dintre teorii s-a confirmat oficial, iar chefii Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu se întorc la PRO TV ca jurați ai sezonului 9 MasterChef, Gina Pistol și-ar putea urma și ea planul de a reveni în televiziune, așa cum spunea anul trecut, mai ales că Josephine are acum 3 ani, iar la PRO TV e și Smiley, soțul ei. Iar peste toate acestea, fanii au plâns-o când a plecat din Antenă pentru a fi aproape de familie. 

Gina Pistol ar putea reveni și ea la televizor, alături de chefii de la MasterChef

Gina Pistol recunoștea în urmă cu câteva luni că îi este dor de televiziune, ba chiar se arăta deschisă să primească oferte: „Va trebui să avem răbdare, să constatăm dacă vor mai exista propuneri, dacă voi mai primi propuneri de colaborare și dacă eu voi avea energia necesară ca să mă apuc de ele și să le duc până la capăt”, spunea soția lui Smiley anul trecut. 

Cei trei șefi au apărut prima oară la PRO TV. Apoi i-a luat Mona Segall și i-a făcut celebri 

Emisiunea care i-a adus în atenția publicului pe Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu a fost Master Chef, difuzat de postul PRO TV din martie 2012. Show-ul urma un format din străinătate destinat amatorilor în arta gătitului. Se difuzau trei emisiuni pe an. După primele trei sezoane, cei trei au fost înlocuiți.

Chef Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu au fost inițial la PRO TV
Foto: Facebook

În 2014, cei trei au părăsit postul, alăturându-se producătoarei Mona Segall, la Antena 1, cea care i-a selectat dintr-un număr mai mare de bucătari bucureșteni. Întreaga echipă Master Chef a plecat atunci la Antena 1, unde a fost creată emisiunea Iadul bucătarilor. După două sezoane, aceasta a devenit Chefi la cuțite. Din acel moment, nicio altă emisiune nu a reușit să atragă audiențele halucinante pe care le făcea aceasta. Fără îndoială, cei trei chefi știau să facă show tv.

„Revenirea noastră este oarecum firească”, spun chefii 

Chefii Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu au dat și primele declarații cu privirea la marea întoarcere, care, în fapt, nu este nicio surpriză, așa cum chiar ei dau de înțeles: „Revenirea noastră este oarecum firească. Am exact acel sentiment când te întorci acasă după un drum foarte lung. Pentru mine, acest format este ca prima dragoste, nu se uită niciodată. Aici a început totul”, a declarat Sorin Bontea. 

Noi ne-am schimbat în acești ani, nu mai suntem la fel, am îmbătrânit unii dintre noi, mai ales Scărlătescu, unii sunt mai serioși, mai ales Dumitrescu”, a mai spus Chef Sorin Bontea.

PRO TV nu a anunțat încă data la care MasterChef va avea premiera, însă emisiunea va fi difuzată sâmbăta, iar înscrierile la preselecții sunt deschise. Alegerea zilei de sâmbătă înseamnă și o concurență acerbă cu emisiunea difuzată atunci de Antena 1, „Te cunosc de undeva”, la acest moment show-ul cu cea mai mare audiență.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre