Proiecțiile au loc la Timișoara, în spațiul FABER. În această seară, veți putea viziona două producții de artă, una realizată de artista Marilena Preda Sânc – „Puterea niciodată nu își cere iertare”, iar cealaltă de grupul kinema ikon – „La revedere (RAMBO)”. Duminică, de la aceeași oră, timișorenii au ocazația de vedea instalația video „The end.”, din care fac parte proiecții semnate de cinci artiști din România, Austria și Slovacia: Alexandra Boaru, Richard Kitta, Michael Koch, Silvia Moldovan și Cătălin Petrișor.
Cele două filme, ale Marinelei Preda Sânc, care, pentru această formulă expozițională, au fost montate într-o singură proiecție – Puterea niciodată nu își cere iertare – vor fi prezentate pentru prima dată în România, și acuză ”agresivitatea societății umane manipulată de Putere în favoarea puținilor fericiți care și-au pierdut compasiunea pentru ceilalți/umanitatea”.
“La revedere (RAMBO)” este semnat de grupul kinema ikon și va fi proiectat, tot la Faber, începând cu ora 22:35. La sfârșitul anilor 80, în cinematografe dar și în săli mici de spectacole de la teatre sau case de cultură apăruseră primele instalații video avant-la-lettre: pe un monitor TV racordat la un VHS player se puteau vedea filmele de succes din box-office-ul american.
Astfel, „La revedere (RAMBO)” este un film de montaj în care s-au folosit materiale de arhivă produse de kinema ikon, suprapuse filmelor hollywoodiene. Colajul cinematografic încearcă să refacă în mod ironic, atmosfera irespirabilă a unei epoci de persistentă amintire.
Instalații video
“The end.”, seria de proiecții semnate de cei cinci artiști, va putea fi vizionată duminică, în aceeași locație, de la ora 22:30 și cuprinde următoarele proiecții video: Alexandra Boaru (RO) –„Absorption and Assimilation” (2019) – 1’31’’, Silvia Moldovan (RO) – „Crow flying near the birds’ shelter Printzes” (2019) – 1’47’’, „De la Sepale la floarea soarelui” (2019) – 05’44”,
„Porumbelul pinguin și gagica lui roșcată” (2020) – 2’02”, Richard Kitta (SK) – „Window” (2020) – 00’52’’, Richard Kitta (SK) – „Parasite” (2020) – 02’52’’, Cătălin Petrișor (RO) – „Seen each other” (2018) – 08’00’’, Michael Koch (AT) – „META Camp Offline” (2018) – 04’48’’.
Seria de proiecții face parte din proiectul „Biohazard”, principalul eveniment al galeriei în 2020, care a început în august și se va încheia în luna decembrie. Intrarea este gratuită.
Exclusiv. Pe ce își cheltuie Lidia Buble banii. Alocă sume fabuloase
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook