Simona Ionescu / Redactor Șef

Film de excepție, produs de Teatrul Național București, despre Revoluție

Film de excepție, produs de Teatrul Național București, despre Revoluție
Cei tineri știu doar din poveștile părinților și bunicilor despre evenimentele din decembrie 1989. Teatrul Național București vă prezentă un documentar de excepție despre Revoluție. Jurnalul unei revoluţii.

Au fost mulți în stradă, iar Nicolae Ceaușescu a fugit cu elicopterul. Însă și mai mulți au văzut evenimentele din decembrie 1989 de la televizor. Regizoarea Carmen Lidia Vidu a realizat un documentar de excepție, cu mărturii zguduitoare despre Revoluție.

Film de excepție, produs de Teatrul Național București

Pe 22 decembrie 2020, când se împlinesc 31 de ani de la ziua care a schimbat România, Televiziunea Română vă prezentă cea mai recentă producţie consacrată evenimentului de atunci, documentarul 1989.

Jurnalul unei revoluţii, regizat recent de Carmen Lidia Vidu şi produs de Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti. Difuzarea acestui film va avea loc pe canalul TVR3, pe 22 decembrie, de la ora 21.

Jurnalul unei revoluţii, regizat recent de Carmen Lidia Vidu şi produs de Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti

Regizoarea Carmen Lidia Vidu combină elemente de film, teatru, platou de televiziune, videomapping, filmare aeriană. Filmul alătură cele două tipuri de imagini (oficiale şi private) pentru a contura o privire mai nuanţată asupra Revoluţiei din 1989.

Astfel, documentarul își propune să fie un vehicul de comunicare, o invitație la dialog, plecând de la ideea că una dintre datoriile morale ale teatrului este să ridice întrebări și să antreneze la dialog.

Mărturii despre Revoluție

Cât de mult ne influențează localizarea noastră și cât de mult influențăm noi comunitatea din care facem parte? Cum se compune imaginea Revoluției din 1989 din mărturiile celor care au trăit-o? Sunt doar câteva întrebări la care documentarul încearcă să ofere noi perspective, într-o problematică în care nu există răspunsuri tranșante.

”Fraților! Am învins!”

Pe lângă mărturiile actorilor Ion Caramitru, Oana Pellea, Daniel Badale şi Florentina Ţilea, proiectul propune interviuri cu Germina Nagâţ, Dan Voinea, Dennis Deletant, Andrei Ursu, Lavinia Betea.


Jaful de la Primăria Sectorului 5 continuă să fie descoperit. E incredibil pe ce s-au dat bani publici!

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre